Nijmeegse jongeren exposeren eindexamenwerk beeldende kunst in Lindenberg Cultuurhuis

Van dinsdag 18 t/m zondag 30 juni 2024 exposeren Nijmeegse jongeren van twaalf middelbare scholen hun eindexamenwerk beeldende kunst tijdens Art Battle in Lindenberg Cultuurhuis. Art Battle is de jaarlijkse kunstwedstrijd voor eindexamenleerlingen beeldende vorming in Nijmegen en omgeving. In deze vriendschappelijke wedstrijd nemen de kunstenaars van de toekomst het tegen elkaar op.

Talent een podium geven Met Art Battle geeft de Lindenberg een podium aan jong talent. Het biedt de eindexamenleerlingen een extra drijfveer om wat prachtigs te maken van hun eindwerkstuk. Daarnaast worden de werken zichtbaar voor een breder publiek.

Openingsavond en prijsuitreiking

Op dinsdagavond 18 juni wordt de expositie feestelijk geopend en worden de ingezonden werken beoordeeld door een deskundige jury. Per schoolniveau roept de jury één winnaar uit. De winnaars gaan naar huis met een mooie, kunstzinnige prijs.

De jury

De jury bestaat dit jaar uit drie leden: Lotte van Campen (docent beeldend), Yvette van der Aa (docent ArtEZ) en Andreas Hetfeld (kunstenaar). Andreas Hetfeld is o.a. bekend van het grote Romeinse masker dat op stadseiland Veur-Lent staat.

Praktische informatie

De expositie van Art Battle wordt op dinsdagavond 18 juni om 19.45 uur geopend in het Expo Podium van Lindenberg Cultuurhuis, Ridderstraat 23 in Nijmegen. De expositie is vervolgens t/m zondag 30 juni gratis te bezoeken binnen de openingstijden van de Lindenberg.

Meer informatie over Art Battle: www.cultuurenschoolnijmegen.nl/voortgezet-onderwijs/art-battle

Dit vind je misschien ook leuk…