Nijmeegse Health & High Tech bedrijven komen in actie voor ALS

Het Health & High Tech Plein is het middelpunt van het samenkomen van 'Kom in Acties' uit de stad, vanuit de Health & High Tech organisaties. Gezamenlijk zetten ze zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor stichting ALS en daarbij laten ze zien wat in Nijmegen gedaan wordt in relatie met de ziekte ALS en de mensen in hun omgeving.

Als “kom-in-actie” organiseert het Donders Instituut boeiende lezingen op zondag 17 december met het aangrijpende thema ALS en woensdag 20 december over het brein, computers en je stem. Mis ook niet het pop-up Donders Citylab in de bibliotheek Mariënburg op woensdag 20 december, waar iedereen, jong en oud, op een interactieve manier kan leren over brein onderzoek.

Tevens draait op woensdagavond speciaal de film 'The Theory of Everything' in LUX waarvan de opbrengst gedoneerd wordt. Buiten op het plein vind je een portrettenreportage omtrent Nijmeegse ALS patienten en het Wandelend Park met een street art bewerking rondom het thema Health & High Tech en ALS. In de Mariënburgkapel is tot slot nog de Expo te bewonderen van de geschiedenis van de computerchip in Nijmegen.

Kom zondag 17 of woensdag 20 december naar het Health & High Tech Plein (Mariënburgplein, Nijmegen).

Meer informatie over de Kom in Acties van de Nijmeegse Health & High Tech bedrijven

Glazen Huis

Van 17 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Nijmegen. De opbrengst gaat dit jaar naar Stichting ALS Nederland. De opbrengst wordt besteed aan onderzoek naar ALS en de verwante ziekten PSMA en PLS en aan hulpmiddelen voor patiënten. ALS is een dodelijke ziekte die alle spieren één voor één uitschakelt, waardoor je gevangen raakt in je eigen lichaam.

Wellicht ook interessant...