‘Nijmeegse Crisisraad’ vraagt alle Nijmegenaren om goede raad

Wat valt er te leren van mensen die al eerder een crisis hebben doorstaan? Die vraag staat centraal bij de actie ‘Nijmeegse Crisisraad’, een initiatief van stadsdichter Wout Waanders en de Bibliotheek Gelderland Zuid. Iedereen in de stad leeft op dit moment in een verwarrende, lastige tijd. Nijmegenaren die al eerder moeilijke periodes hebben meegemaakt, wordt gevraagd om advies te geven aan stadsgenoten: juist nu hebben mensen baat bij een ‘hert onder de riem’.

Momenteel zijn er veel mooie acties om geïsoleerde senioren te laten weten dat er aan hen wordt gedacht. Maar senioren hebben vaak zelf ook een belangrijke boodschap. Juist zij beschikken in deze tijd vaak over goede raad. Dat geldt ook voor mensen van andere leeftijden die al voor hetere vuren hebben gestaan. De Nijmeegse Crisisraad vraagt daarom Nijmegenaren om een ‘hert onder de riem’ in deze onzekere tijd. Wat zijn uw ervaringen met eerdere crisissen? Waaruit put u moed? En wat kunt u andere stadsbewoners aanraden?

Formulier

Iedereen met wijze raad kan op de website nijmeegsecrisisraad.nl een speciaal formulier invullen. Papieren varianten worden verspreid over Nijmeegse zorgcentra. Zorgcentra die daarvoor interesse hebben, kunnen zich melden via de website. Alle binnengekomen tips zijn na te lezen op de website. Tipgevers blijven indien gewenst anoniem. Een selectie verschijnt op de site van De Gelderlander.

Deze actie is een initiatief van stadsdichter Wout Waanders en de Bibliotheek Gelderland Zuid, en wordt ondersteund door striptekenaar Jelko Arts en webdeveloper Sebastiaan Andeweg.

Dit vind je misschien ook leuk