Nieuwe theaterseizoen Lindenberg Cultuurhuis mix van bekende namen en bijzondere theaterprojecten

Op maandag 27 mei 2024 start de Lindenberg met de kaartverkoop van theatervoorstellingen voor het nieuwe seizoen, dat loopt van september 2024 tot en met mei 2025. Dit jaar staat er weer een mooie mix op het programma van bekende en nieuwe cabaretiers, jeugdvoorstellingen voor alle leeftijden, muziektheater én bijzondere (maatschappelijke) theaterprojecten. De start van de kaartverkoop wordt voor het eerst ingeluid met een programmapresentatie op zondag 26 mei.

Theaterprogramma volwassenen

Dit seizoen staat er weer een mix van grote en beginnende cabaretiers op de planken. Klaas van der Eerden, Paulien Cornelisse, Merijn Scholten, Wim Helsen en Louise Korthals en nieuwe talenten als Nesim El Ahmadi en Boban Benjamin Braspenning maken hun opwachting. Ook staan er dit seizoen - naast muziektheater van Joost Oomen en Zoutmus - bijzondere theaterprojecten op het programma. Zo komt CC Amstel/Jurrien van Rheenen met Het Gesprek, een voorstelling over het bijstandsbeleid in Nijmegen. En TERECHT van Wabi Sabi Theater / Het Houten Huis is een eigenzinnige voorstelling met dans, tekst en live muziek over het Nederlandse strafrechtssysteem.

Theaterprogramma jeugd

In de Lindenberg kunnen kinderen kennis maken met jeugdtheater vanaf de leeftijd van 1,5 jaar. Van poppen- en muziektheater tot liedjesvoorstellingen en een live podcast. Van bekende jeugdtheatergezelschappen, kleine zelfstandigen en lokale helden. Dit seizoen wordt er kleur gebracht in het theater met voorstellingen als KLeuR + (2-7 jaar) van Dadodans, De Drakentemmer (6+) van Valentijn Productiehuis en Krijtje Mij (4+) van SALLY Dansgezelschap Maastricht. Ook wordt de wereld buiten de aarde verkent met Sirius en de Spacecowboy (4+) van Firma Draaijer&DeVries en Ruimtereis van Het Laagland.

Programmapresentatie seizoen 24-25 [UITVERKOCHT]

Tijdens de programmapresentatie zijn er onder andere optredens van artiesten die komend seizoen te zien zijn, delen Lindenberg-medewerkers hun favoriete voorstellingen en krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen. Na afloop kunnen bezoekers direct kaarten kopen voor het nieuwe seizoen en onder het genot van een hapje en drankje napraten in het Lindenberg Café.

Praktische informatie

De programmapresentatie vindt plaats op zondag 26 mei. Het programma start om 14.45 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

De kaartverkoop voor de theatervoorstellingen start op maandag 27 mei om 10.00 uur via www.delindenberg.com/theater Op maandag 20 mei is het programma online te bekijken.

Dit vind je misschien ook leuk…