Nieuwe Nijmeegse podcast serie over leven met te weinig geld

Als je te weinig geld hebt loop je tegen van alles aan: hoe doe je boodschappen, wat doe je in de vakantie en hoe ga je om met vooroordelen. De Bespaar-podcast van de Stip is een serie van eerlijke en gezellige gesprekken over leven met te weinig geld.

Taboes en tips

Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen. Toch durven veel mensen nog niet vertellen over wat leven met een laag inkomen betekent. Daarom begon Stip-coördinator Anne Klusman de Bespaar-podcast. Ze praat met een vast panel van vrijwilligers die ervaring met de situatie hebben. Anne: “Wat ik mooi vond aan de gesprekken is dat leven met te weinig geld moeilijk kan zijn, maar dat je er ook creatief van wordt. Mensen ontdekken dat ze veel meer kunnen dan ze hadden gedacht. Je moet leren omgaan met verandering. Het is vaak worstelen en weer boven komen”.

Te weinig geld = stress

De eerste aflevering gaat over omgaan met geldstress. Emma en Miranda praten over het moment dat je je realiseert dat je geldproblemen hebt, de schaamte en ze geven tips om rond te komen. De aflevering is vanaf nu te beluisteren. Tot de zomervakantie verschijnt er elke twee weken een aflevering. Je vindt ze op Spotify en Apple Podcast onder de naam Bespaar-podcast. Andere afleveringen gaan onder andere over vooroordelen, eten en boodschappen.

Hulp nodig?

Voor mensen die door willen praten is er een besloten Facebookgroep. Daar kun je ervaringen, tips en trucks delen. De Bespaarpodcast wordt gemaakt door Stips van Bindkracht10. Bij deze wijkpunten voor informatie en advies kun je al je vragen stellen. Er zijn Stips in elk stadsdeel. Op www.stipnijmegen.nl staan de adressen en tijden. Of bel de Stip-lijn op 024-350 20 00.

Geldzorgen?

Heb je al geldzorgen of kun je rekeningen niet betalen? Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak met een Financieel Expert van gemeente Nijmegen en Bindkracht10 op bindkracht10.nl/geldzorgen.

De show is op Spotify te beluisteren via deze link.

Dit vind je misschien ook leuk…