Nieuwe invulling voor Veur-Lent gezocht na definitief niet doorgaan Festival op ’t Eiland

De voorbereiding op de Vierdaagsefeesten, die plaatsvinden van 15 t/m 21 juli, is in volle gang. Tot en met vorige week konden de organisatoren van de podia zich inschrijven voor deelname. De organisatie van Festival op ’t Eiland, die eerder al aangaf waarschijnlijk niet in staat te zijn de editie van 2023 te organiseren, heeft tot het laatste moment alternatieven onderzocht, maar uiteindelijk besloten dit jaar helaas niet in te schrijven.

Dat betekent dat Stichting ACBN, de organisatie achter de Vierdaagsefeesten, nieuwe invulling zoekt voor stadseiland Veur-Lent. Joris Bouwmeister, directeur-bestuurder: “We vinden het erg jammer dat het uiteindelijk niet gelukt is om Festival op ’t Eiland te continueren. We hebben ons best gedaan hierbij te ondersteunen en mee te denken, maar begrijpen dat de condities, tijd en middelen niet toereikend zijn gebleken. Wat hebben we ontzettend genoten van de prachtige, interessante en feestelijke invulling van Festival op ‘t Eiland de afgelopen jaren. We gaan ons uiterste best doen partijen samen te brengen, zodat de sfeer van het eiland in de toekomst zo veel mogelijk behouden kan blijven”.

Foto: Jan Willem de Venster

Vanaf nu kan iedereen zich aanmelden als organisator van het stadseiland, maar er wordt nadrukkelijk gezocht naar: culturele invulling, samenwerking tussen Nijmeegse partijen en professionele horeca-inzet. Als er (meerjarig) verbinding gelegd kan worden met culturele partijen/instellingen uit Nijmegen is dat een nadrukkelijke pre bij de beoordeling van de aanmeldingen. Met geïnteresseerden die zich al hebben gemeld, worden de komende periode gesprekken gevoerd. Tot en met 3 april is de inschrijving geopend.

Meer informatie en alle inschrijvingsvoorwaarden zijn te lezen op vierdaagsefeesten.nl.
 

Dit vind je misschien ook leuk…