Nieuwe editie van De 24 uur van Nijmegen

Laat je verrassen en inspireren door De 24 uur van Nijmegen! Tijdens dit tweedaagse festival geniet je in de héle Stadsschouwburg, twaalf uur per dag, van maar liefst 32 programmaonderdelen met bekende Nijmegenaren. Ook is er dit jaar ruimte voor aanstormend jong talent. Een uitgebreid programma, vol enthousiasme samengesteld door oprichter Sjanneke Boerland. Beleef op 16 en 17 december twee dagen vol muziek, film, dans, kunst, eten, cabaret, zang, sport, literatuur en wetenschap.

In 2019 won dansstudio-eigenaar Sjanneke Boerland de sleutel van Stadsschouwburg Nijmegen. Een prijs waarmee ze een dag lang de programmering van de Stadsschouwburg mocht vullen. Dat deed ze met succes. Ze pakte groots uit en maakte er een tweedaags festival van onder de naam De 24 uur van Nijmegen. Toen een vervolg op deze geslaagde editie ter sprake kwam waren zowel Stadsschouwburg als Boerland zelf direct enthousiast.

De 24 uur van Nijmegen

De afgelopen maanden heeft Boerland hard gewerkt en heel wat telefoontjes gepleegd, waardoor er weer een fantastisch programma klaarstaat. Een kleine greep uit het programma bevestigt de diversiteit van dit tweedaagse festival. Zo zullen onder andere cabaretier Pieter Derks, actrice en schrijver Maaike Meijer (Toren C), hoofdredacteur van Vogue Yeliz Cicek, De Nieuwe Winkel-chef-kok Emile van der Staak, artiesten René le Blanc, Sieneke en zangeres Linde Schöne te zien zijn. Ieder met een eigen programmaonderdeel, bijvoorbeeld een optreden, workshop, presentatie of Q&A.

Bezoekers kunnen tickets kopen voor losse programmaonderdelen die plaatsvinden in de theaterzaal en het theatercafé van de Stadsschouwburg. De prijs voor een ticket varieert van nul tot vijftien euro. Daarnaast zijn er passe-partouts voor het hele weekend (workshops uitgezonderd).

Nijmeegs nieuwste

Dit jaar is er niet alleen een podium voor bekende Nijmegenaren, maar ook voor jong talent uit Nijmegen. Op zondagavond kun je in korte tijd kennis maken met uitzonderlijke talenten die aan het begin van iets groots staan.

Heb je een ticket voor een van de programmaonderdelen dan kun je op zaterdagavond gratis naar het dansfeest in de theaterzaal. Kortom, De 24 uur van Nijmegen barst van de energie, Nijmeegse talenten en is een mooi festival voor en door Nijmegenaren.

De kaartverkoop start op woensdag 18 oktober om 10:00u via www.sedv.nl/de24uurvannijmegen

Dit vind je misschien ook leuk…