Nederlands team in de prijzen tijdens de Europese Kampioenschappen Prepareren

De zes deelnemende preparateurs van het Nijmeegse preparateursbedrijf De Museumwinkel.com, zijn zaterdag 18 februari bijzonder goed in de prijzen gevallen tijdens de Europese kampioenschappen prepareren 2023 (The European Taxidermy Championships®  - ETC®) in Salzburg. Nooit eerder hebben zoveel preparateurs uit één bedrijf samen zoveel verschillende prijzen behaald.

Prijswinnende preparateurs

Preparateur Daphne Horstink - Plugers is onderscheiden met in totaal vijf prachtige awards. Voor haar opgezette Siberische wezel werd ze onder andere uitgeroepen als Second best of Europe. Met haar andere stuk, de zeldzame manenwolf, won ze de award Best of Show en Most Convincing Complete Art Award.

Lina Walen deed voor het eerst mee aan een kampioenschap met een bijzondere vogel, de kasuaris. Ze werd uitgeroepen als Best of Show in haar categorie.

De opgezette amazine papegaai en konijnuiltje van preparateur Sophie Kiela (eerder uitgeroepen tot Nederlands kampioen) zijn ook bekroond met hoge punten voor zeer goede kwaliteit in de allerhoogste Masters categorie.

Samen met skeletten-preparateur Lucas Boer zond Sophie een gezamenlijk stuk met kraaien in, die eveneens met goede punten is beloond. Daarnaast behaalde Lucas een hoge puntentelling in verschillende skeletcategorieën.

De preparateurs Willem Leenders ontving de award Best of Professional met zijn opgezette aalscholver en preparateur Marshall Emondt werd ook geloond met hoge punten voor zijn amazone papegaai.

De ETC ® 

De ETC ® worden al meer dan dertig jaar gehouden. De ETC ® werden voor de eerste keer  georganiseerd in Nederland in 1992.

De tijdens de kampioenschappen opgestelde tentoonstellingen bieden een enorme bron van inspiratie. Het een goed moment om andere preparateurs te ontmoeten en ervaringen te delen.

Bij de beoordeling let de vakjury op veel verschillende punten en preparateurs doen in verschillende categorieën mee. Bij huidpreparaten spelen de technische vaardigheden een grote rol, plus de anatomische kennis. De jury let er op hoe vleugels liggen bij de vogels en of de houding van de staart of poten klopt.

Vijfde keer op rij in de prijzen!

Dit is de vijfde keer dat meerdere preparateurs van De Museumwinkel.com in de prijzen vallen tijdens Prepareerkampioenschappen, maar nooit eerder met zo’n groot aantal.  Eerder (2015, 2017, 2019) werden ze onder andere Nederlands kampioen bij NK prepareren en ze hebben prijzen gewonnen tijdens het EK prepareren (2018).

De Museumwinkel.com - de grootste taxidermy winkel met unieke items, zoals onder andere opgezette dieren, opgezette vlinders, mineralen, schelpen en natuurhistorische schatten - is zeer trots op haar team! Alle stukken zijn binnenkort te bezichtigen in de winkel te Nijmegen!

Wil jij de stukken bewonderen? Neem dan een kijkje bij De Museumwinkel.com.

Dit vind je misschien ook leuk…