Muzikale talkshow Mashed Culture stimuleert internationale ontmoetingen

Internationale muzikanten, artiesten en schrijvers maken hun opwachting tijdens de muzikale talkshow Mashed Culture. Bij hun uiteenlopende optredens vertellen zij in interviews meer over hun achtergronden, drijfveren en bijzondere ervaringen die hen maken tot wie ze zijn.

Na deze muzikale talkshow is er in het Lindenberg Café gelegenheid voor nieuwe ontmoetingen met elkaar en met artiesten onder het genot van een hapje en drankje, aangeboden door Stichting Mawteni. Mashed Culture is onderdeel van het Doe-het-zelf-programma en vindt plaats op zaterdag 11 maart in de Lindenberg.

Artiesten en sprekers

Tijdens Mashed Culture zijn er diverse muzikale optredens van Mohanad Ataya en Aimée Frij met AZC-vluchtelingen, Javid Ardani uit Iran met de ney-fluit en een solo-optreden van de Syrische trompettist Rani Elias. Stichting ElanArt licht een bijzondere foto-expositie toe en de sociaal-culturele Stichting Mawteni vertelt over culinaire cultuur. De Nijmeegse stadsdichter Amal Karam draagt gedichten voor over haar leven in Syrië en Nijmegen en Storay Ahmadi leest voor uit eigen werk over ervaringen in Afghanistan. Het geheel wordt omlijst door persoonlijke interviews met presentator Guido Matthée en de Nijmeegse band VESPA biedt muzikale ondersteuning.

Over Mashed Culture

Nijmegen heeft een schat aan interessante internationale cultuurbeoefenaars die bekend zijn in kleine kring. Mashed Culture heeft tot doel hun zichtbaarheid te vergroten en stimuleert daarmee tot internationale ontmoetingen die passen bij de culturele diversiteit van Nijmegen. Mashed Culture geeft een stem aan verschillende amateurs en (semi)professionals die vanuit hun eigen interesse en achtergrond kunst en cultuur beoefenen en met anderen willen delen. Zij bieden de bezoeker een inspirerende avond met diverse optredens.

Doe-het-zelf Mashed Culture is onderdeel van de programmatak Doe-het-zelf. Een programma van, voor en door Nijmeegse bewoners waarmee de Lindenberg haar deuren opent voor creatieve ideeën. Doe-het-zelf wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Praktische informatie

Mashed Culture vindt plaats op zaterdagavond 11 maart 2023 van 19.30 tot 22.00 uur in de Lindenberg. Kaarten zijn te koop voor € 10,- en de gesprekken worden gevoerd in het Nederlands.

Kaarten kopen? Bezoek dan www.delindenberg.com

Dit vind je misschien ook leuk…