Muzikale avond met wereldse artiesten in Lindenberg

Mawteni Foundation - Mawteni is Arabisch voor Mijn land – organiseert diverse sociale en artistieke activiteiten om mensen met elkaar in verbinding te brengen. Op zaterdag 3 december aanstaande staat Mawteni Foundation met De Wereld is Klein in de Lindenberg als onderdeel van het Doe-het-zelf programma. Het wordt een avond vol muzikale optredens met een diversiteit aan muzikanten en instrumenten: van een Iraanse fluitbespeler tot een operazangeres.

Over de voorstelling

De Wereld is Klein is een multiculturele en gevarieerde muziekvoorstelling, waarbij diverse muzikanten van Mawteni Foundation hun opwachting maken. Deze avond zijn er optredens van onder andere Javid met de Iraanse fluit, Lamin met de kora (een snaarinstrument uit West-Afrika), Chanelsy met de conga (een Cubaanse trommel) en operazangeres Mijke.

Verdraagzaamheid-award 2021

Mawteni Foundation is in 2018 opgericht, met als doel om (voormalige) vluchtelingen een thuis te bieden in Nijmegen en de verschillende culturen van Nijmegen met elkaar in verbinding te brengen. Hiertoe worden diverse culturele en maatschappelijke activiteiten georganiseerd met de nadruk op muziek en dans. Immers kan muziek en dans verbinden, zonder dat daar woorden voor nodig zijn.

Mawteni Foundation werd in maart 2022 uitgeroepen tot tweede beste organisatie van Nederland bij de Verdraagzaamheid-Award. Een award die wordt uitgereikt om de interculturele verdraagzaamheid in Nederland te stimuleren.

Doe-het-zelf

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Doe-het-zelf, waarmee de Lindenberg haar deuren opent voor creatieve ideeën. Omdat de Lindenberg programma wil maken dat voor iedereen leuk en interessant is, is Doe-het-zelf een programma van, voor en door iedereen.

De Wereld is Klein is op zaterdag 3 december om 19.30 uur te zien in de Lindenberg. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website: www.delindenberg.com

Dit vind je misschien ook leuk...