Zomerexpo in het muZIEum

Van 13 juli t/m 28 augustus 2020 presenteert het muZIEUM: Een boordevolle zomer – een reis door de wereld van niet ZIEn. Een zomertentoonstelling met vele extra's, zoals een gratis preview met virtual reality.

Steeds meer Nederlanders beslissen om deze zomer thuis te blijven of om op vakantie te gaan in eigen land. Daarom staat het zomerprogramma van het muZIEum in het teken van, jawel: reizen. In het muZIEum gaan bezoekers niet zomaar op reis, maar op ontdekkingsreis naar een wereld voor velen onbekend, namelijk: die van het niet ZIEn.

Uiteraard worden bezoekers tijdens hun bezoek begeleid door de blinde en slechtziende gidsen, want wie kan er beter een rondleiding geven dan de ervaringsdeskundige zelf?

Gratis preview – een uitstapje naar de wereld van slechtzienden

Als iemand goed kan zien staat diegene er eigenlijk nooit zo bij stil, maar hoe ziet de wereld eruit als je slechtziend bent? Bij het muZIEum ervaren bezoekers dit door middel van een speciale app met virtual reality. De app simuleert verschillende oogaandoeningen, waardoor de bezoeker letterlijk een kijkje krijgt in het leven van iemand die slechtziend is.

Nergens anders in Nederland ervaren bezoekers slechtziendheid zoals men dat bij het muZIEum doet. Een bijzondere ervaring die niemand wilt missen! Smaakt de preview naar meer, dan nodigt het muZIEum haar bezoekers van harte uit om Expeditie ribbelroute te beleven.

Voorafgaand aan de beleving maakt de bezoeker een ronde op het doe-plein, waar men achtergrondinformatie krijgen over blind- en slechtziendheid. Speciaal voor deze zomervakantie biedt het muZIEum een preview aan, zodat alle bezoekers de virtualrealitybrillen kunnen uitproberen. Voer verschillende opdrachten uit, ga met elkaar in gesprek en ontdek hoe te handelen, wanneer plots het zicht wegvalt.

Binnenkort - Zomertentoonstelling Verblinden

Britte Tielemans van de kunstacademie AKV Sint Joost presenteert binnenkort haar collectie Verblinden in het muZIEum. In de afgelopen vijf maanden heeft Britte een meubelcollectie ontworpen samen met, voor en over blinden en slechtzienden. De collectie Verblinden bestaat uit vier objecten. Elk ontwerp beschrijft een uniek verhaal van iemand die blind of slechtziend is.

“Met deze collectie wil ik zienden laten zien wat blinden en slechtzienden zien. Door persoonlijke verhalen, beschreven aan mij, te koppelen aan een fysiek voorwerp, ontstaat er wereld met tastbare en persoonlijke objecten over blind- en slechtziendheid. Een droomwereld van tastbare en surrealistische voorwerpen voor de kijker.”

De tentoonstelling is te zien van 23 juli tot 1 september 2020 in het muZIEum.

Binnenkort - extra donkerbeleving

Om ook in de vakantie iedereen te kunnen ontvangen, wordt momenteel een extra beleving klaargemaakt. Deze donkerbeleving kan geboekt worden voor gezelschappen die wel afstand dienen te houden, maar ook voor huishoudens die onderling geen afstand hoeven te bewaren. Meer informatie volgt snel; blijf op de hoogte door je aan te melden voor de nieuwsbrief van het MuZIEum.

Steun het muZIEum

Met het reserveren van een beleving steunen bezoekers direct de belangrijkste missie van het muZIEum: werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden en bewustwording over blind- en slechtziendheid. Door een bezoek kan het muZIEum, als niet structureel gesubsidieerd museum, blijven bestaan. Zo kunnen de blinde en slechtziende gidsen van het muZIEum hun unieke verhaal blijven vertellen.

Het muZIEum extra steunen? Dat kan natuurlijk door middel van een donatie en/of het geven van een cadeaubon.

Meer informatie: www.muzieum.nl/zomer

Dit vind je misschien ook leuk