Meters Maken keert terug! Gratis toegankelijk straattheater-evenement bij De Vasim.

Meters Maken keert terug! Op zondag 17 maart tussen 13.00  17.30 uur vind je in en rondom De Vasim verassende, professionele straattheateracts die nieuw werk aan het publiek presenteren: recht voor de raap, vindingrijk en altijd in interactie met het publiek. Alles draait om work in progress (werk in uitvoering). Houd jij van avontuur en van theater, kunst en performances? Kom dan naar Meters Maken, het try-out-evenement voor straattheater. Hier zie je als eerste alle acts die komend seizoen op de festivals staan. Leuk! 

Meters Maken is het evenement waar je het onverwachte kunt verwachten. Rauw en ongepolijst. De makers verrassen je met een nieuwe act: recht voor de raap, vindingrijk en altijd in interactie met het publiek. Want het publiek is bij dit evenement heel belangrijk en nodig om de act goed af te stemmen. De act is af maar nog niet helemaal klaar voor de start. Het publiek kan op verschillende manieren feedback geven: door middel van een korte enquête, nagesprekken of even persoonlijk met de artiest.  

Wat je dit jaar van Meters Maken kunt verwachten: rondloopacts op grote hoogte, een dans met een reusachtige bamboestok, een spannende vuurshow, een hair hanging-act, Boris de slak, een koorddansact, een ode aan de Hollandse wateren, comedy op stelten en Hendrik Jan de Stuntman, een oude bekende. Alles draait om work in progress (werk in uitvoering).

Meters Maken maakt zich op voor de tweede editie 

Meters Maken is een try-out-event waar je als eerste alle acts ziet die komend seizoen op de festivals staan. De tweede editie vindt plaats op zondag 17 maart tussen 13.00 – 17.30 uur in en rondom De Vasim en is voor iedereen gratis te bezoeken. Waar vorig jaar 10 artiesten hun acts presenteerden, is dat dit jaar naar 20 acts verdubbeld. Uit maar liefst 35 aanmeldingen heeft De Schoenfabriek en de Belangenvereniging Buitentheater een selectie gemaakt van diverse rondloopacts en -shows. Dit jaar ook meer acts vanuit de regio.  

De Schoenfabriek

De Schoenfabriek is een organisatie die binnen de straattheaterbranche opereert en onder andere acts boekt voor de Zwarte Cross, Concert at SEA, Paaspop, de Vierdaagsefeesten en de Nijmeegse Winterweken. De Schoenfabriek ontdekt en presenteert toptalent in het discipline straattheater en voelt de passie om deze sector op professioneel gebied vooruit te helpen. Daarnaast vindt De Schoenfabriek het belangrijk dat er meer gratis toegankelijke culturele evenementen zijn. Zo verlagen we de drempel voor iedereen, zeker voor mensen met een kleine beurs of een fysieke beperking en niet Nederlandssprekende mensen. Met dit event zetten De Schoenfabriek, het NYMA-terrein en Nijmegen als stad nog meer op de culturele agenda met als doel: Nijmegen een belangrijke stad maken binnen het discipline straattheater. Straattheater is laagdrempelig theater, vaak gratis, op openbare locaties, beeldend, het zet aan tot denken en is niet te ingewikkeld. Straattheater zorgt voor een lach op ieders gezicht. 

Praktische informatie: Zondag 17 maart tussen 13.00 - 17.30 uur in en rondom De Vasim. Het event is gratis te bezoeken voor iedereen.

Dit vind je misschien ook leuk…