Luuk Maas wint 10 kilometer bij Alfa Laval Stevensloop in parcoursrecord

Luuk Maas en Irene van Lieshout hebben de 10 kilometer bij de 7e editie van de Alfa Laval Stevensloop gewonnen. Luuk Maas won in een parcoursrecord van 29:36. Duizenden lopers genoten van prachtig hardloopweer bij het evenement van Stichting Zevenheuvelenloop. Op de halve marathon waren Luc Schout en Michelle Terwiel het snelste. Tom de Gelder was de snelste man op de 5 kilometer. Yasmine Hillebrink won de kortste afstand bij de vrouwen in een parcoursrecord van 16:19.

Strijd op de 10 kilometer

De 10 kilometer lopers maakten er onder leiding van Luuk Maas een mooie strijd van. Titelverdediger Abdirahman Mohamed, Daan Reintjes en Luuk Maas, winnaar van de halve marathon bij de Alfa Laval Stevensloop in 2022 kwamen halverwege samen door. Mohamed en Reintjes moesten na iets meer dan 5 kilometer op de Oudedijk afhaken bij Maas. Team Zevenheuvelen atleet Mohamed kon Reintjes lang volgen, maar moest op de Waalbrug toch een gat laten met de nummer twee in de wedstrijd. Maas liep vanaf het stadseiland onbedreigd naar de finish en won in een nieuw parcoursrecord van 29:36. Reintjes volgde op 41 seconden in 30:17 en Mohamed pakte de laatste podiumplaats in 30:37.

Bij de vrouwen liep Irene van Lieshout soeverein naar de overwinning in 34:54. Ruth van der Meijden liep de gehele wedstrijd een stuk achter Van Lieshout en werd in de laatste kilometer nog ingehaald door de Groningse Jolien de Waard. De Waard werd tweede in een persoonlijk record van 35:40. Van der Meijden eindigde hier vlak achter als derde (35:45).

Parcoursrecord Yasmine Hillebrink op 5 kilometer

De vijf kilometer was een prooi voor Tom de Gelder. Hij revancheerde zich hiermee voor vorig jaar, toen hij dacht de winst binnen te hebben, maar in de laatste tientallen meters toch nog voorbij werd gesprint. Lange tijd bleef de kopgroep bestaande uit zeven atleten bijeen. De Gelder versnelde in de laatste kilometer vanuit deze groep en liep onbedreigd naar de overwinning in 14:39. Zijn trainingsgenoot Jort Benz werd tweede (14:42) en Team Zevenheuvelen atleet Martijn Wijnhoven werd derde (14:42). Bij de vrouwen noteerde Yasmine Hillebrink met 16:19 een parcoursrecord. De winnares van vorig jaar en oud-parcoursrecordhoudster Famke Heinst werd tweede 16:54. Derde vrouw werd juniore Tess van Randtwijk in 17:54.

Winnaars halve marathon

Luc Schout was de snelste op de halve marathon. Na 1:10:33 was hij terug bij de finish op de Grote Markt. De Nijmeegse triatleet Mathijs Weijkamp volgde op korte afstand als tweede in 1:10:49. Martijn Oonk uit Enschede werd derde in 1:11:15. Bij de vrouwen bleef het spannend tot aan de laatste meters. Michelle Terwiel (1:22:36) was Eline Keet (1:22:40) hier net iets te snel af voor de winst. Derde werd Femke Panjer in 1:23:49.

Warme en duurzame editie van de 7e Alfa Laval Stevensloop

De succesvol verlopen 7e editie van Alfa Laval Stevensloop was een bijzonder duurzame editie die op zaterdagavond werd afgetrapt door de deelnemers aan de Stevens Stadscross. Bijna 1700 deelnemers liepen bij de cross dwars door de Nijmeegse binnenstad. Onderweg liep de route door de Amazing Discoveries Stage van wetenschapsfilmfestival InScience en door de verlichte carrousel in het Hunnerpark. Ook de passages door de Stevenskerk en de Centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei konden op veel bewondering van de deelnemers rekenen.

Op zondag vond de 7e editie van de Nijmeegse stadsloop plaats in relatief warme omstandigheden. Dankzij het gebruik van Ooho’s, volledig recyclebare bekers en opvouwbare bekertjes die deelnemers daarna kunnen gebruiken voor allerlei doeleinden was er geen wegwerp plastic nodig voor de drankvoorziening bij de Alfa Laval Stevensloop.

Alle uitslagen van de Stevens Stadscross en Alfa Laval Stevensloop zijn te vinden op www.alfalavalstevensloop.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…