Lindenberg verruimt openingstijden vanwege grote animo voor cursussen

Na de zomervakantie begint het cursus- en theaterseizoen bij de Lindenberg weer. De cursussen starten vanaf september, maar de inschrijvingen zijn open sinds eind mei. Uit de inschrijvingen blijkt dat Nijmegenaren de Lindenberg goed weten te vinden voor cultuureducatie. Ook de verkoop van theatertickets laat een duidelijke toename zien. Waar voorheen cursussen op maandag tot en met zaterdag werden aangeboden, is daar voor aankomend seizoen zondag aan toegevoegd.

Ten opzichte van vorig jaar is er, op het moment van schrijven, een stijging van 40% te zien in het aantal inschrijvingen. Nieuw dit jaar is zondag als cursusdag en dat blijkt een prima weekenddag voor creatieve expressie. Manager Cursussen en Amateurkunst Anita Elkink: “Bepaalde cursussen zijn erg populair, er ontstaan wachtlijsten en we willen natuurlijk zoveel mogelijk mensen een plek kunnen bieden. Door zondag als cursusdag toe te voegen breiden we onze capaciteit uit, zijn we flexibeler en kunnen we aan een grotere vraag voldoen.”

Nieuw cursusaanbod

Om meer mensen te kunnen ontvangen heeft de Lindenberg het aanbod ook uitgebreid met nieuwe cursussen, zoals Sumi-e, Commercial dance, Analoge fotografie, Reisverhalen schrijven en Jongerenensemble de Bacheraars. Uiteraard worden de oude vertrouwde cursussen ook nog aangeboden. Vanaf 9 september starten de cursussen bij de Lindenberg weer.

Voorverkoop theaterkaarten verdubbeld

Ook de voorstellingen bij de Lindenberg voor het nieuwe seizoen zijn in trek. Inmiddels zijn er meer dan 3300 kaarten verkocht in de voorverkoop, meer dan dubbel zoveel als in seizoen 23-24 rond dit moment. Cabaret blijft een populair genre. Zo zijn de voorstellingen van René van Meurs, Paulien Cornelisse en Klaas van der Eerden reeds uitverkocht en zijn ook de East Side Comedy Nights die exclusief te zien zijn in de Lindenberg gewild.

Bekijk hier de website van de Lindenberg: www.delindenberg.com

Dit vind je misschien ook leuk...