Ligbank rondom Romeins Geurend Goud, Stadspark Nijmegen-Oost

In stadspark 'Groene perron' in Nijmegen-Oost worden nu vele mogelijkheden ontwikkeld om de biodiversiteit van flora en fauna met Romeinse kruidenplanten te helpen vergroten. Met goed doordacht ecologisch maaibeheer van de gemeente Nijmegen, kunnen wilde geurende bloemen en kruidenplanten nu volop gaan groeien en bloeien in het stadspark 'Groene perron'.

Ecologisch maaibeheer in stadspark

Bij het ontstaan van een goed maaibeheerplan van de gemeente Nijmegen ontstaat er hierdoor vanzelf een mooie bloemenweide als levend kunstwerk. De werkgroep 'Hortus Civitatis' heeft van de firma Biodivers een zak Romeins bloemenzadenmengsel gesponsord verkregen om de natuur en de biodiversiteit een handje te helpen vergroten.

Wandeling als kunstproject

Het leuke van dit wandelkunstproject is dat er voor jong en oud plantenkennis opgedaan kan worden vanuit het gebruik door de Romeinen uit het verleden. Met de Wandelkaartroute als kabinet van de soorten, worden alle groengebieden met stadsparken en groenstroken, bomen met elkaar verbonden. Hierdoor ontstaan vanzelf de groene corridors door de stad Nijmegen.

Houten ligbank rondom Romeins Geurend Goud

Als kers op de taart willen wij in het stadspark een houten ligbank gaan realiseren door de firma Tjerk Steenbergen van (STOUTHOUT), om de geuren rondom de Romeinse kruiden en bloemenplanten voor de wandelaars optimaal te doen laten beleven. Het heerlijk ruikend Romeins Maartsviooltje blijft je in ieder geval aan het vroege voorjaar 2024 herinneren.

Website: museumromeinseflora.nl, www.stouthout.nl

Dit vind je misschien ook leuk…