Lent Fotofestival: Groeten uit Lent

Al 16 jaar woont Paul Breuker met zijn gezin in Lent en verzamelt hij beelden van het dorp. Tijdens het Foto Festival “Groeten uit Lent” laat hij de vele veranderingen in Lent zien in een wandel- en fietsroute langs maar liefst 10 locaties in Lent.

Veranderingen in Lent

De klimaatveranderingen, samen met de urbanisering, hebben grote gevolgen gehad voor het stille tuindersdorp Lent net over de Waalbrug bij Nijmegen. De stad Nijmegen vond ruimte voor nieuwe woningen aan de andere kant van de rivier de Waal: de zogenoemde “Waalsprong”.  

Het project “Ruimte voor de rivier” gaf de Waal ook nog eens een nevengeul. Vele oude boerderijen en historische tuinen en kassen hebben plaats moeten maken. Lent is een ‘hip’ stadsdeel van Nijmegen geworden.

Groeten uit Lent van Paul Breuker

Al 16 jaar woont Paul Breuker met zijn gezin in Lent en verzamelt hij beelden van het dorp. Breuker laat je de veranderingen zien en laat je kennismaken met de oude én de nieuwe Lentenaren. Tot 16 januari exposeert hij zijn werk op een wandel- en fietsroute langs maar liefst 10 locaties in Lent. Daar is ook zijn glossy magazine te verkrijgen. Op 16 oktober om 15.00 uur start vanaf het dorpsplein in Lent de feestelijke opening van het Foto Festival  “Groeten uit Lent.”

Kijk voor meer informatie in de uitagenda.

Dit vind je misschien ook leuk...