Laat je hart sneller kloppen

Het culturele seizoen bij Stadsschouwburg en De Vereeniging is van start! Met een gloednieuwe campagnevideo wordt een vervolg gegeven aan de campagne Laat je hart sneller kloppen. Daarnaast presenteert Stadsschouwburg en De Vereeniging het verdiepende programma Blikvanger, de podcast Podiumpraat en verschillende bijboekingen, waaronder een concert van Metropole Orkest en diverse blind dates. Op donderdag 14 september om 11.00 worden programma en video gepresenteerd via sedv.nl/hart

Afgelopen weekend werd het culturele seizoen bij Stadsschouwburg en De Vereeniging geopend met een bijzondere voorstelling van TG Greppel op het dak van De Vereeniging en een vlammend concert van Lucas en Arthur Jussen in een uitverkochte concertzaal. Vanaf 14 september wordt het seizoen ook online afgetrapt met een campagne. Hiervoor werd een commercial opgenomen met een hoofdrol voor bezoekers en een bijzondere artiest.  


Blikvanger

Op donderdag 14 september presenteert Contextprogrammeur Sanne de Vries haar programma Blikvanger. Sanne vertelt: “Met Blikvanger duik je mee de diepte in. Blikvanger programma’s vangen je aandacht, leggen de focus op thema’s die we belangrijk vinden en bieden richting en verbinding voor jou als bezoeker. Deze programma’s zijn anders dan anders, omdat we ze zelf maken, samen met verschillende samenwerkingspartners. Qua vorm variëren de programma’s van lezingen en leesclubs tot podcasts, workshops en meer.” De programma’s voor Blikvanger worden doorlopend bijgeboekt.


Podcast Podiumpraat

In de podcast Podiumpraat neemt Stadsschouwburg en De Vereeniging je mee achter de schermen, maak je kennis met de mensen achter die schermen en wordt ingegaan op actuele thema’s die de culturele instelling bezighoudt. De eerste drie afleveringen staan in het teken van de serie Programmeurspraat. Jet Berkhout vraagt de drie programmeurs het hemd van het lijf over wie zij zijn, voor welke dilemma’s ze dagelijks staan en wat de toekomst voor de Stadsschouwburg en het Concertgebouw in petto heeft.


Metropole Orkest en blind dates 

Wat gebeurt er als we niet alleen muziek maar ook gameplay naar de concertzaal brengen? Metropole Orkest was een van de eerste Europese orkesten dat gamemuziek naar concertzalen bracht. Het orkest gaat nu samen met The Smartphone Orchestra een stap verder. Het publiek speelt namelijk een speciaal ontworpen game, waarbij de scores de muziek bepalen. Het resultaat is een geheel nieuwe en soms hilarische concertervaring, waarin publiek en orkest samenwerken.

Ook presenteert Stadsschouwburg en De Vereeniging op diverse momenten blind dates. Programmeur Maarten van Erp: “Het zijn voorstellingen en artiesten waarvan wij vinden dat ze een groot, leuk en avontuurlijk publiek verdienen, maar die bij het grote publiek nog niet bekend zijn. Én waar je voor een tientje heen kunt.”

Voor het complete programma en de video, v.a. 14 september 11.00: sedv.nl/hart

Dit vind je misschien ook leuk…