4 werken in mixed media door Sjoerd van Gend.

Kunst op de Kast-expositie Sjoerd van Gend: Layers

Op vrijdag 23 februari 2024 opent de tentoonstelling Layers – Mixed Media door Sjoerd van Gend bij ZaadeL Makerij. Na de inloop is er om 17.30 uur een openingswoord door Sjoerd van Gend en Ingeborg Laninga. Daarna is er ruimte voor inspirerende ontmoetingen en overpeinzingen.

Sjoerd van Gend laat zich in de serie Layers inspireren door een heel alledaagse handeling: jezelf uitkleden. Het gevoel wat het oproept bij van Gend is meerledig: uitkleden is heel alledaags en gaat soms ook heel onhandig. Het is onmogelijk om gestroomlijnd meerdere lagen boven je hoofd uit te trekken, laat staan een spijkerbroek soepel uit te doen. Tegelijkertijd kan het uitkleden, ook heel sensueel zijn. “Niks is zo mooi als alledaagse handelingen. Wanneer je het beeld bevriest en vastlegt, ontstaan er de vreemdste composities met een spannend lijnspel” aldus van Gend.

Van Gend is een expressieve mixed media-kunstenaar met een voorliefde voor lijn, urban art, postmodernisme en grafische vormgeving. Hij omschrijft zichzelf als een tekenaar die schildert en werkt graag met verschillende technieken in één werk zoals inkt, spuitbus, verfstift, marker en acrylverf. Zijn stijl wordt gekenmerkt door zwarte lijnen, stippen en gekleurde strepen die zijn uitdagende werk karakteriseren.

Praktische informatie:
Tentoonstelling Layers – Mixed Media door Sjoerd van Gend
ZaadeL Makerij, Coehoornstraat 71, Nijmegen
23 februari t/m 10 april 2024
Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur
Opening: 23 februari 2024 van 17.00 – 19.00 uur (entree gratis)

Dit vind je misschien ook leuk…