Kinderboekwinkel Nijmegen haalt grote sponsor binnen voor herinrichting

De Nijmeegse vestiging van Lundia doneert maar liefs €20.000 aan de crowdfundingsactie van Kinderboekwinkel Nijmegen. Voor dat bedrag wordt de hele winkel voorzien van nieuwe boekenkasten. De kinderboekwinkel begon twee weken geleden aan een crowdfundingscampagne, omdat het interieur hard aan vervanging toe is. Sinds de start van de campagne is al ruim €41.000 opgehaald.

Honderden particuliere donateurs droegen al bij aan de actie voor de herinrichting van de kinderboekwinkel. Uit de reacties blijkt wel hoe belangrijk de winkel voor veel Nijmegenaren is: “Ik kom al 40 jaar in deze kinderboekwinkel, eerst met mijn dochters, nu met de kleinkinderen!” Een andere donateur: “De kinderboekwinkel is van grote waarde voor het leesplezier van alle Nijmeegse kinderen!”

Nieuwe kasten van Lundia

Ook René Lievers, mede-eigenaar van Lundia Nijmegen, voelde zich meteen aangesproken: “Als dé leverancier van boekenkasten ondersteunen we deze actie van harte. Het is ook eigenlijk niet meer dan logisch: Lundia hoort gewoon thuis in de Nijmeegse Kinderboekwinkel.” Dat is eigenaar Ingeborg Simonetti helemaal met hem eens: “Het is fantastisch dat Lundia ons gaat sponsoren. Hun kasten passen perfect bij de winkel. En ze gaan generaties mee, dus we kunnen weer minstens veertig jaar vooruit!”

Envelopje

Met de donatie van Lundia komt een succesvolle afloop van de crowdfunding een flinke stap dichterbij. Daarvoor moet minstens 80% van het streefbedrag bereikt worden. De komende twee weken moet nog €10.000 opgehaald worden. Een heel bedrag, maar Ingeborg is hoopvol dat het gaat lukken. “Mensen doen van alles om ons te helpen. Een school houdt bijvoorbeeld een leesmarathon. En net kwam een mevrouw nog een envelopje afgeven. Geld overmaken via internet deed ze niet, maar ze wilde ons toch steunen. Zó lief!”

Geld doneren

Bijdragen aan de crowdfunding kan nog tot 1 november, door een donatie op voordekunst.nl. In ruil hiervoor krijg je een tegenprestatie, zoals een op maat geschreven verhaal of gedicht, een ticket voor een bijzondere boekenmiddag in Brebl, of een gesigneerde illustratie. De tegenprestaties worden gratis beschikbaar gesteld door een groot aantal Nijmeegse schrijvers en illustratoren. Ook een aantal schrijvers van (ver) buiten Nijmegen werkt belangeloos mee aan de actie, zoals Sanne Rooseboom, die dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk schreef, en Gouden Griffelwinnaar Pieter Koolwijk.

Meer informatie over de crowdfundings actie vind je op https://www.voordekunst.nl/projecten/15795. Kinderboekenwinkel Nijmegen is te vinden op de Kannenmarkt 27 6511 KC Nijmegen. 

Dit vind je misschien ook leuk…