Kinderbevrijdingsfestival 2023

Dit jaar vindt op vrijdag 5 mei het Kinderbevrijdingsfestival weer plaats, georganiseerd door de Lindenberg en het 4 en 5 mei Comité Nijmegen. Voor alle kinderen van 3 tot en met 12 jaar zijn er mooie, bijzondere en feestelijke activiteiten, zoals voorstellingen, workshops en muziek. Alle activiteiten zijn te bezoeken voor € 2,- (workshops), € 3,- (voorstellingen) of gratis (randprogramma) om zoveel mogelijk kinderen te kunnen laten genieten van dit festival.

Kleuterprogramma

Kleintjes vanaf 3 jaar kunnen meedoen aan een circusworkshop, op zoek naar vrije vogels of naar de voorstelling Stapelgek van Valentijn Productiehuis: een stapelgekke voorstelling vol (bouw)geluiden en grappige slapstick situaties.

Programma voor 6 jaar en ouder De kinderen van 6 jaar en ouder kunnen zich uitleven met workshops circus en dans of hun fantasie de vrije loop laten tijdens het maken van magische tuintjes. En bij de energieke en opzwepende jeugdvoorstelling Knallen! van 4Beat is stilstaan onmogelijk. Daarnaast is er dit jaar weer een strippenkaart waarmee kinderen een ronde kunnen maken langs verschillende activiteiten zoals schminken, knutselen en poseren voor een green screen.

Programma voor 9 jaar en ouder

Ook dit jaar is er weer een speciaal programma voor 9+’ers. Voor hen zijn er tal van workshops, zoals Urban dance, Light Painting, podcast maken en geluidsmachines maken. Daarnaast speelt Sabine van Boven Het Achterhuis: een indrukwekkende theatermonoloog waarin zij vertelt over de ruim twee jaar dat Anne Frank moest schuilen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Gratis randprogramma

Tijdens het Kinderbevrijdingsfestival is er tussen 13.00 en 17.00 - naast alle voorstellingen en workshops - een gratis randprogramma met muzikale omlijsting. Zo kunnen kinderen aan de gang met technisch knutselen, op speurtocht in Infocentrum WO2, podcasts luisteren en er is muziek.

Praktische informatie

Kaarten voor de betaalde workshops (€ 2,- p.p.) en voorstellingen (€ 3,- p.p.) zijn te bestellen via www.delindenberg.com/5mei. Telefonisch reserveren is niet mogelijk. Op 5 mei is de kassa geopend vanaf 12.00 uur. 

Dit vind je misschien ook leuk…