JIN Vinyl Club gaat van start!

Podium JIN en Galloway studio’s slaan de handen ineen voor een bijzondere serie concerten op een bijzondere locatie: De JIN Vinyl Club. Een bijzondere clubavond in een exclusieve setting: studioconcert en live registratie ineen! De opname wordt uitgebracht op vinyl en je kunt direct inschrijven op het album dat enkele maanden later zal uitkomen. What you hear is what you get!

Tijdens de JIN Vinyl club worden telkens 2 musici uitgenodigd die in real time een album opnemen. Gecomponeerd of Instant composing maar hoe dan ook in één take.

De aftrap van de JIN Vinyl Club wordt verzorgd door niemand minder dan Han Bennink samen met Jelle Roozenburg. Beide heren speelden voor het eerst samen op uitnodiging van festival RAUW Rotterdam. Dat leverde een dusdanige klik en muzikaal avontuur op dat een nieuw duo geboren was. Mede door de Corona-periode en een hele reeks van ICP-optredens n.a.v. Han's 80ste verjaardag vorig jaar waren live gigs van de twee nog zeldzaam. Hoog tijd dus om de twee naar Nijmegen te halen voor de kick-off van de JIN Vinyl Club in de splinternieuw gebouwde Galloway Studio.

Dit concert wordt opgenomen en in gelimiteerde genummerde oplage van 300 stuks op vinyl uitgebracht. Op voorhand een collectors item, geproduceerd door Sebastiaan van Bijlevelt op het nieuwe Sound Of Niche-label. De concerten van de JIN Vinyl Club zijn slechts door 40 bezoekers bij te wonen, dus Join The Club! De ticketverkoop is in de eerste fase gekoppeld aan het album, je koopt bestelt dus een toegangsticket én het album in een combi-ticket. Mits niet al uitverkocht worden vanaf 1 april tickets uitgegeven voor enkel het concert. Gezien het beperkte aantal plaatsen is de kans aanwezig dat tickets uitverkopen, dus wees er snel bij!

Han Bennink (1942) kunnen we met een gerust hart beschouwen als de grootste nog levende jazzmuzikant die ons land heeft voortgebracht. Oprichter met Misha Mengelberg van het ICP. Levende legende. Fenomeen. Uniek. Bepalend voor de geschiedenis van de jazz in tal van decennia. Met 80 jaar op de teller nog totaal energiek. Haalt muziek uit alles waar maar met stokken geluid uit te krijgen is, een natuurkracht die alles beheerst van swing en hardbop tot free jazz en impro. De man zien spelen is een belevenis onvergelijkbaar met wat of wie dan ook.

Jelle Roozenburg (1995) studeerde aan het conservatorium Codarts in Rotterdam waar hij jazzgitaar studeerde bij o.a. Ed Verhoeff en Reinier Baas, maar ook compositielessen bij Stefan Lievestro en Paul van Brugge. Tijdens zijn studie speelde hij in verschillende bands en projecten. Ook vormde hij zelf groepen om zijn eigen muziek ten gehore te brengen, S.T.O.K. en Fat Easy Grey. Momenteel speelt hij in veel uiteenlopende bands waaronder New Rotterdam Jazz Orchestra, Shoebills en Lucy Woodward.

Twee geniale geesten bundelen hun krachten, wat samen geheid vuurwerk op gaat leveren, waarbij we op voorhand niet durven zeggen welke kant het opgaat. Behalve dat het wel eens een historische avond kan worden die geen enkele rechtgeaarde jazzliefhebber wil missen. Dat geldt evenmin voor het later te verschijnen album, geperst op audiofiel 180 grams vinyl, en voorzien van artwork door Han Bennink himself.

Deuren gaan open om 19:30 uur en aanvang is om 20:30 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via www.podiumjin.nl 
Adres Galloway Studio's: Kolk 1, VASIM, Nijmegen

Dit vind je misschien ook leuk…