Jasper Fietsen opent 2e zaak in de Lange Hezelstraat

Op maandag 1 juni, Tweede Pinksterdag, opent Jasper Fietsen een tweede vestiging in de Lange Hezelstraat in Nijmegen. De geboren en getogen Nijmegenaar Jasper van Mierle (29 jaar) begon in 2014 als ondernemer in het Dutch Bicycle Centre in het Honigcomplex met fietsverhuur onder de naam Jasper Fietsen.

Vanwege het succes van Jasper Fietsen in het DBC opent hij op 1 juni een tweede vestiging in de Lange Hezelstraat 43A. De opening stond aanvankelijk gepland voor 1 april, maar het coronavirus stak letterlijk een stok tussen de spaken. Hoewel er nog steeds beperkingen zijn vanwege de coronacrisis is Jasper vol vertrouwen dat hij een mooie zaak kan opbouwen. Hij is een type van ‘no guts, no glory’.

Op de locatie in de Lange Hezelstraat richt Jasper zich met name op toeristen die in Nijmegen verblijven. ‘Ik hoor vaak van mensen dat ze een dag naar Nijmegen zijn gekomen om te winkelen’, zegt Jasper. Ik woon al mijn hele leven in Nijmegen en ik denk dan Nijmegen heeft zoveel meer te bieden dan alleen maar winkels. De omgeving met de Spiegelwaal, de Ooij en de stuwwal, is prachtig. We hebben mooie musea, zoals het Valkhof, De Bastei en het Velorama, Nijmegen heeft een rijke geschiedenis met de romeinen, de middeleeuwen met de Gebroeders van Limburg, de Tweede Wereldoorlog, etc. Dat wil ik de mensen laten zien en met een fiets of een stepje gaat dat een stuk makkelijker en het is nog gezellig en gezond ook.’

Jasper werkt in de Lange Hezelstraat nauw samen met De Prince waar toeristen kunnen starten met een ontbijt, brunch, lunch of een borrel, en ook met de VVV Nijmegen, Nyma Bike Tours en verschillende stadsgidsen. De opening op 1 juni is van 12 – 16 uur voor familie, vrienden en collega’s, want het is wel nog altijd coronatijd en de richtlijnen om niet met te veel mensen tegelijk bij elkaar te zijn moeten in acht genomen worden.