Invulling twee podia Vierdaagsefeesten gezocht: Joris Ivensplein en Lentse Warande

Van 15 t/m 21 juli staat Nijmegen weer zeven dagen lang op z’n kop tijdens de 52ste Vierdaagsefeesten. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en de meeste podia zijn al ingevuld. Echter is er ruimte voor twee nog niet ingevulde locaties: De Lentse Warande en Joris Ivensplein.

De meeste podia, pleinen en parken worden jaarlijks door dezelfde organisator ingevuld. Deze krijgt hiervoor een vierjarig contract van ACBN Evenementenbureau, de organisatie achter de Vierdaagsefeesten. De contracten lopen momenteel t/m 2025, dus de meeste locaties zijn bezet. Er is echter ruimte voor een nog niet ingevulde locatie: de Lentse Warande, de trappen aan de Lentse zijde van de Spiegelwaal. Ook komt het Joris Ivensplein vrij. Jarenlang waren hier Oerhollandse artiesten te vinden en stond het levenslied centraal. De organisatie van het Joris Ivensplein heeft aangegeven dat de kosten momenteel te hoog zijn en het risico te groot is om het festival te blijven organiseren. Wel is zij in gesprek met een ander podium van de Vierdaagsefeesten om het populaire Nimweegs Artiestenfestival een mooie nieuwe plek te geven.

Criteria

Tot 1 maart kunnen ondernemers een plan voor de invulling van één van deze locaties indienen bij de Vierdaagsefeesten. Vervolgens wordt gekeken of de aanvraag bijdraagt aan de doelstellingen van de Vierdaagsefeesten (een vrij toegankelijk, divers en kwalitatief hoogwaardig evenement) en iets inhoudelijks toevoegt aan het bestaande aanbod. Lokale, Nijmeegse partijen hebben hierbij een streepje voor, evenals samenwerkingen tussen partijen. Organisaties moeten hierbij ook kunnen voldoen aan hoge veiligheidseisen en rekening kunnen houden met de mogelijkheden van de locaties: beperkte geluidsoverlast en niet te grootschalig is van toepassing op beide vrijgekomen locaties. Daarnaast wordt gekeken naar de ervaring van een organisator, de inhoudelijke kwaliteit van het programma en hoe er maatregelen worden genomen om zo duurzaam mogelijk te organiseren. Je wordt dus niet zomaar een organisator op de Vierdaagsefeesten!

Fotografie: Marcel Krijgsman
 

Onderdeel van een groter geheel

Wanneer jouw plan wordt verkozen op een van deze locaties, heb je de garantie dat je vier jaar lang onderdeel bent van het grootste evenement van Nederland, zodat je meerdere jaren op dezelfde locatie aan iets moois kunt bouwen. Doordat je meegaat in de algemene vergunningsaanvraag van de Vierdaagsefeesten, zijn overkoepelende zaken als crowdcontrol, bereikbaarheid en veiligheid goed geregeld. Ook doe je vanzelf mee aan bijvoorbeeld het circulaire bekersysteem van de Vierdaagsefeesten en wordt je programma uitgelicht op alle marketingkanalen van de Vierdaagsefeesten.

Meer informatie vind je hier.
 

Dit vind je misschien ook leuk…