Interactieve lezing in Bibliotheek Mariënburg over slavernijverleden

De lezing ‘Stemmen uit het verleden’ biedt een diepgaand en persoonlijk perspectief op het slavernijverleden. Presentator en podcastmaker Winston Brandon neemt je mee op een reis door de geschiedenis, waarbij hij gebruik maakt van persoonlijke verhalen, indrukwekkende artefacten, historische documenten en visuele kunst. De lezing is gratis toegankelijk en vindt plaats op dinsdag 25 juni van 20.30 tot 22.00 uur in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen.

De lezing van Winston Brandon is meer dan een geschiedkundige presentatie; het is een diepgaande en interactieve ervaring. Hij laat de complexiteit en de menselijkheid van het slavernijverleden zien, waardoor je de geschiedenis op een bijzondere manier beleeft. Er is uitgebreid ruimte voor vragen en gesprekken. De lezing is gratis te bezoeken, maar je krijgt de mogelijkheid om ter plekke te betalen wat je de lezing waard vindt. Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert deze activiteit samen met Stemmen uit Nijmegen.

Tentoonstelling ‘Slavernij. Stemmen uit het verleden’

In januari 2023 kreeg Winston Brandon van de Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, de opdracht om samen met vijf talentvolle kunstenaars een tentoonstelling te creëren over het slavernijverleden. De expositie biedt een diepgaand inzicht in het familieverhaal van maker Winston Brandon. Zijn uit Ghana afkomstige voorouder werd tot slaaf gemaakt en naar Suriname gebracht. De tentoonstelling is momenteel te zien in het provinciehuis in Den Haag (t/m 9 augustus 2024).

Kijk voor meer informatie op www.obgz.nl/agenda.
 

Dit vind je misschien ook leuk…