Ink Bomb releaset nieuwe clip: Human Remains

De Nijmeegse melodieuze punkrockband Ink Bomb brengt een nieuw nummer uit: Human Remains. Het nummer bestaat uit melancholische coupletten en explosieve refreinen, waarmee het viertal zich wederom neerzet als een punkband die steeds meer zijn eigen pad bewandelt. Met de bijbehorende fraaie, haast film-noir, true crime-videoclip presenteert de band de eerste single van het aankomende tweede album.

Human Remains gaat over een verbroken relatie verteld via een metafoor van een moordmisdaad. “De liefde is dood maar het lijk is nog warm”, aldus zanger Joost Hoedemaeckers. Het nummer heeft een klassieke songstructuur en illustreert dat de Nijmeegse punkband zich verder heeft ontwikkeld, maar de formule melodie + melancholie ondertussen trouw is gebleven. Met relatief rustige coupletten die bijna aandoen als new wave, catchy refreinen en een hardere en zwaardere brug toont Human Remains Ink Bomb in al zijn facetten.

Human Remains is het eerste nummer van het nieuwe album van Ink Bomb. Momenteel wordt er nog hard aan dit album gewerkt. Gitarist Quirijn Foeken, die met zijn eigen Fiction Studio verantwoordelijk is voor de opnames: “Ons eerste album Fiction schreven we in twee jaar om vervolgens alles op te nemen. Nu schuiven we dat in elkaar: we schrijven aan de nummers en nemen steeds een gedeelte op. Dat gaat niet alleen sneller maar maakt het album ook beter. We houden elkaar scherp door het beste uit korte opnamesessies te halen".

Voor de clip werkte Ink Bomb samen met Edwin Willemsen van Ambivalent Aardvark Productions. Willemsen is ook bekend als zanger-gitarist van de Arnhemse punkband Circle of Friends.

Benieuwd naar de video-clip? Die vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk…