De Nijmeegse punkband Ink Bomb

Ink Bomb brengt op 3 april tweede album uit

De Nijmeegse punkrockband Ink Bomb brengt op 3 april zijn tweede full-length-album uit, genaamd Saudade. Ter ere daarvan verschijnt daarom de snelle skatepunkknaller en -meezinger Pressure Cooker. Dit is het openingsnummer van Ink Bombs nieuwe plaat en gaat over de verwoesting van de aarde.

Het album Saudade, Portugees voor ‘verlangen’, verschijnt op smaakvol blauwgekleurd vinyl en zal verkrijgbaar zijn bij Ink Bomb-shows, op Inkbomb.nl, platenzaken in de regio en de betrokken platenlabels: het Engelse Horn & Hoof Records en het Duitse Keep it a Secret. Daarnaast is het album te beluisteren op Youtube, Bandcamp, Spotify, iTunes en andere streamingdiensten.

Het album heet Saudade, omdat de toch al melodieuze band ditmaal meer melancholie en rauwe begeerte in de songs heeft gelegd dan voorheen. Dit komt ook naar voren in het door de weerbarstige, maar mooie Atlantische kust van Portugal beïnvloede ontwerp van Lynn Gommans.

Met het nieuwe album laat Ink Bomb een ander geluid horen. Er zijn indie-, hardcore-, grunge- en zelfs wat new wave-invloeden hoorbaar. Maar voor de punkliefhebber staan er nog genoeg moshknallers op. Aan het vandaag verschijnende Pressure Cooker en het ragnummer Tough Cookie hoor je dat de band misschien wel meer energie heeft dan ooit.

Voor de releaseparty op 19 april heeft de band twee bevriende bands uitgenodigd om het nieuwe album in stijl te vieren: Two Star Review en Mark of Chaos in kraaklegende De Onderbroek te Nijmegen, waar de band acht jaar geleden ook eerste EP Invincible Summer presenteerde. Aan Saudade is te horen dat die zomer nog niet ten einde is, hoe moeilijk het leven soms ook is.

Dit vind je misschien ook leuk…