Wandelroute van Hortus Civitatis

'Hortus Civitatis' 25 jaar in de 'Groene corridor', Nijmegen 1999-2024

Dit jaar bestaat werkgroep 'Hortus Civitatis' precies 25 jaar. Dit heugelijk jubileumfeest is nu een feit geworden en dit wil de werkgroep samen met de gemeente Nijmegen vieren, nu vanuit een 'Museum van de Romeinse Flora'. 

Groene corridor van de stad Nijmegen


Van wethouder Noël Vergunst van de gemeente Nijmegen kregen wij op 29 januari 2024 een uitnodiging om verder samen te kijken om van de 'Groene corridor' tot een mooi blijvend duurzaam biodiversiteitsplan in de stad Nijmegen te maken. De werkgroep Hortus Civitatis doet dit door middel van een speciale belevingswandelroute en geeft daaraan ook vorm via beeldende kunst. Wethouder Noël Vergunst gaat inventariseren om vorm te geven aan de 'Groene corridor'. Dit alles om bijvoorbeeld subsidie van het Rijk te verkrijgen. De werkgroep 'Hortus Civitatis' heeft aan Wethouder Vergunst kenbaar gemaakt welke ambities de werkgroep nastreeft om het 'Groene corridor'-initiatief samen met de gemeente tot een optimaal resultaat te brengen.

Kunstproject zadenbank 'Godin flora'


In het voorjaar zullen de eerste resultaten zichtbaar worden gemaakt rondom de 'Godin van de Flora' in verschillende stadsparken en de 'Groene corridor' met wandelroutes. Vorig jaar zijn de eerste Romeinse inheemse korenbloemzaden door de werkgroep rondom stadspark 'Groene perron' in Oost ingezaaid.

Romeins lentefeest


In het voorjaar 2024 worden door de gemeente Nijmegen de eerste geurende Romeinse rozen rondom een moerbeiboom in stadspark 'Groene perron' aangeplant. De werkgroep 'Hortus Civitatis' kijkt hier dan ook hoopvol naar uit. Het Romeins lentefeest begint in het stadspark het Groene perron en verspreidt zich over de stad.

Website: museumromeinseflora.nl

Dit vind je misschien ook leuk…