HORNBACH Nijmegen feestelijk geopend

Met één klap hebben burgemeester Hubert Bruls en Vestigingsmanager Niels van Essen HORNBACH Nijmegen officieel geopend. Op woensdag 12 juli sloegen ze samen precies om 7.00 uur op de Kop van Jut. Dat was het officiële sein om de deuren te openen van de gloednieuwe projectbouwmarkt van 20.000 m² aan de Wendelring. Een bijzonder moment waar klussers uit de hele regio en de 180 medewerkers van de vestiging al lange tijd naar uitgekeken hebben.

De bel van de Kop van Jut staat nog na te gonzen als burgemeester Bruls laat weten blij te zijn met de opening van de nieuwe projectbouwmarkt aan de Wendelring. “Nijmegen heeft er met HORNBACH vanaf vandaag een mooi bedrijf bij aan de noordkant van de stad. Het is een verrijking van ons winkelaanbod in de regio, het levert extra bedrijvigheid op en - niet te vergeten - werkgelegenheid voor zeker 180 mensen.”

Klus-walhalla

Met de opening in Nijmegen, heeft HORNBACH nu 18 projectbouwmarkten in heel Nederland. Het is niet alleen de nieuwste, maar ook de grootste van Gelderland. “En persoonlijk vind ik het natuurlijk de allermooiste”, zegt Vestigingsmanager Niels. “Nog geen negen maanden geleden ging de bouw hier aan de Wendelring van start. Het is heel voorspoedig gegaan. Het is fantastisch dat we nu eindelijk kunnen openen voor alle doe-het-zelvers en klusprofessionals uit Nijmegen en omstreken. Met ons hele team staan we vanaf vandaag elke dag klaar voor onze klanten. Iedereen kan bij ons terecht voor ons mega-assortiment van meer dan 120.000 artikelen, het tuincentrum, de dierenafdeling, het badkamer-keuken-inspiratiecentrum en de Drive In. En voor bouwprofessionals hebben we onze speciale ProfiService. Iedereen profiteert daarnaast altijd van onze laagste prijsgarantie, zelfs ná aankoop.”

Groot feest tijdens de openingsweek

Een week voordat de Vierdaagse losbarst, zorgt HORNBACH met de opening nu al voor feest in de stad. “Tot en met zondag 16 juli is er elke dag van alles te beleven. Voor de opening hebben we speciale artikelen ingekocht tegen scherpe meeneemprijzen. Verschillende leveranciers van HORNBACH zijn alle dagen aanwezig om productdemonstraties te geven. En wie vroeg langskomt, kan tot en met zaterdag 15 juli voor 1 euro ontbijten bij onze broodjeszaak Boerske. In het weekend van 22 en 23 juli - direct na de Vierdaagseweek – organiseren we nóg een keer een vol programma met productdemonstraties. Laat het feest maar losbarsten. Wij hebben er zin in en zijn er klaar voor!”

Duurzaam exemplaar

De nieuwe projectbouwmarkt vlak langs de A325 tussen Nijmegen en Arnhem, heeft een oppervlakte van maar liefst 20.000 m² met een tuincentrum van 5.200 m² en een Drive In van ruim 4.500 m². Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid en er is rekening gehouden met het milieu en de groene omgeving waar de bouwmarkt staat. “We zijn aangesloten op het stadswarmtenet en hebben een groen dak dat water opvangt, voedsel biedt voor insecten, verkoelend werkt in de zomer en zorgt voor gezonde lucht in de directe omgeving. En het regenwater gaat gefilterd de bodem in”, vertelt Niels trots.

Kijk voor meer informatie op https://www.hornbach.nl/. 

Dit vind je misschien ook leuk…