Het wonderbaarlijke verhaal van een stille avonturier

Op zaterdag 10 december geeft Wim Daniëls een lezing over zijn nieuwe roman Het wonderbaarlijke verhaal van een stille avonturier bij Dekker v.d. Vegt. Dit verhaal gaat over Albert Sutherland Royaards (1855-1900) die tiener was toen er een voertuig werd uitgevonden dat niet alleen de wereld, maar ook zijn eigen leven ingrijpend zou veranderen. Dit is een bijzonder verhaal over een 'doofstomme wielrijder' uit de 19e eeuw en Wim Daniëls gaat hier op geheel eigen wijze over vertellen.

Sutherland Royaards werd geboren op Ambon en overleefde ternauwernood een hersenvliesontsteking en verloor daardoor zijn gehoor. Als kleine jongen maakte hij per boot de lange reis naar Nederland, waar hij, ondanks zijn handicap, een geslaagd ondernemer werd. Op zekere dag besloot hij echter zijn bloeiende tuinbouwhandel te verkopen, stapte op zijn Burgers-rijwiel en begon te fietsen. Royaards bezocht onder meer Rusland, het Afrikaanse continent en Jeruzalem op zijn tweewieler. Kranten en tijdschriften berichtten met regelmaat over de avonturen van ‘de doofstomme wielrijder’. Wie was toch deze figuur, die duizenden kilometers aflegde en een enorme bezienswaardigheid moet zijn geweest? 

Wim Daniëls is schrijver van allerlei soorten boeken. Enkele titels van hem: De dikke Daniëls, Familie, Op vakantie en De zomer van 1945. Verder treedt hij op in de theaters met theatercolleges en cabaretvoorstellingen en af en toe presenteert hij een tv-programma (Het dorp, samen met Huub Stapel, en Nederland op Film).

Aanvang 16.00 uur, na afloop is er gelegenheid voor een ontmoeting en om het boek te laten signeren bij Dekker v.d. Vegt boekverkopers, Marikenstraat 29 in Nijmegen. De lezing is gratis, wel graag aanmelden via 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...