Het Schort Kort Theaterfestival zet amateurtheatergroepen in de schijnwerpers

Dit jaar wordt voor de vierde keer Het Schort Kort Theaterfestival georganiseerd door Jobert Franken in samenwerking met de Lindenberg. Het festival zet de schijnwerpers op talentvolle Nijmeegse amateurtheatergroepen die deze avond allemaal een eigen voorstelling presenteren. Van beginners tot (ver)gevorderen, van lichtvoetige tot filosofische onderwerpen en van monoloog tot groepstoneel. Het Schort Kort Theaterfestival vindt plaats op zaterdagavond 11 en zondagmiddag 12 november 2023 in de Lindenberg.

Met Het Schort Kort biedt Jobert Franken een podium voor het Nijmeegse amateurtheater. ‘Theatergroepen kunnen met zo’n festival meer zichtbaar worden’, zegt Jobert. ‘Amateurgezelschappen spelen normaal gesproken vooral voor vrienden en familie, dat vind ik zonde. Door het festival bereiken ze een groter publiek’.

Acht voorstellingen met uiteenlopende onderwerpen Het Schort Kort Theaterfestival presenteert acht verschillende voorstellingen verspreid over twee zalen, Steigerzaal (programma A) en Karolingenzaal (programma B). Elke theatervoorstelling duurt 20 tot 30 minuten. De voorstellingen lopen uiteen van luchtige programma’s met teksten, sketches en cabaret tot stukken over de bio-industrie en de "te veel - aan - spullen - cultuur". De groepen die deze editie meedoen zijn Theatergroep De zusjes Stip, Theatergroep DON2, Theatergroep Text Free, Theatergroep Flint, Theatergroep het Vijfde Seizoen, Theatergroep SandraSpeel, Theatergroep Marieken Peters en Theatergroep Kunstmest.

Meer informatie & kaartverkoop:

Het Schort Kort Theaterfestival vindt plaats op zaterdagavond 11 en zondagmiddag 12 november in de Lindenberg. Zaterdag 11 november aanvang 20:15 uur en zondag 12 november aanvang 15:00 uur. Kaarten zijn te koop via de website: www.delindenberg.com.

Dit vind je misschien ook leuk…