Herenboeren Lingezegen begint met zaaien!

Na een geslaagde Algemene Leden Vergadering eerder deze week kon er geproost worden: ‘’Herenboeren Lingezegen is van start met de productie van eigen voedsel’’. Er zijn inmiddels twee boeren aan de Herenboerderij verbonden. Zij begonnen op 1 juni, met hulp van leden van de Herenboerderij, met het in de grond stoppen van de eerste zaden. Over enkele weken worden ook de eerste groenteplanten gepoot. Naar verwachting zal in juli de eerste oogst plaatsvinden en dan kunnen de leden opnieuw het glas heffen.

Herenboeren is in Park Lingezegen de eerste Herenboerderij in de regio gestart, en richt zich daarmee op de inwoners van o.a. Nijmegen, Arnhem, Overbetuwe en Lingewaard. Ruim 160 leden hebben zich inmiddels al aan de Herenboerderij verbonden en die staan met elkaar garant voor de afname van voedsel voor zo’n 340 monden. Er is nog plek voor meer mensen die er waarde aan hechten om hun eigen voedsel te gaan produceren. Uiteindelijk wordt er voor 500 monden geproduceerd.

De leden hebben mee-geïnvesteerd in de boerderij waar op kleinschalige wijze, natuur inclusief, wordt geboerd. Vooralsnog betreft het groenteteelt, maar op den duur is het de bedoeling om ook enkele dieren te gaan houden. Zo kunnen de leden wekelijks groenten, aardappelen, fruit, eieren en (voor wie wil) vlees afhalen. Zelf meehelpen op het land of rond de boerderij is onderdeel van het plezier dat veel leden aan de Herenboerderij gaan beleven.

Meer informatie over de boeren en eventuele participatie is te vinden op www.lingezegen.herenboeren.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…