Hanneke Hendrix interviewt Jan van Mersbergen over 'Carnaval, een levensverhaal'

Om te raken aan de ziel van het fenomeen moet je een doorgewinterde Carnavalsvierder zijn en ook nog kunnen schrijven. Schrijver Jan van Mersbergen weet wat Carnaval met een mens doet. Hanneke Hendrix voelt Van Mersbergen 11 februari aan de tand over Carnaval, zijn persoonlijke biografie van dit uitbundige volksfeest. 

In Carnaval, een levensverhaal gaat Jan van Mersbergen op zoek naar de essentie van wat hij ‘ons laatst overgebleven diepgewortelde meerdaagse religieuze openluchtfeest’ noemt. Als een bevlogen gids leidt hij de lezer met humor, persoonlijke ervaringen, filosofische beschouwingen en historisch besef langs de levensfasen van Carnaval. 

Over de auteurs

Jan van Mersbergen (1971) schreef tien romans, een novelle, een Gouden Boekje, onder pseudoniem drie thrillers en een groot non-fictie boek over Carnaval. Hij ontving diverse literaire prijzen, waaronder de BNG Literatuurprijs en de F. Bordewijkprijs. Zijn werk is vertaald in negen talen. Hij publiceerde verhalen in diverse tijdschriften en schrijft columns. Hanneke Hendrix is schrijver, columnist, podcast- en hoorspelmaker. 

Programma

Aanvang: 16.00 uur, na afloop is er gelegenheid voor een ontmoeting en om het boek te laten signeren.  
Gratis entree:, wel graag aanmelden via 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl. 
Locatie: Dekker v.d. Vegt boekverkopers, Marikenstraat 29 in Nijmegen 

Meer informatie over het boek Carnaval, een levensverhaal vind je hier
 

 

Dit vind je misschien ook leuk...