Groei cursisten zet door bij de Lindenberg

In de eerste week van februari is de tweede helft van cursusseizoen 2022/2023 gestart bij de Lindenberg. De groei van het aantal inschrijvingen die afgelopen september te zien was blijkt door te zetten, met een stijging van 21% ten opzichte van het jaar ervoor. De cursussen bij de Lindenberg worden dan ook positief beoordeeld door cursisten, blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek in januari: de algemene beoordeling van de cursussen is gemiddeld een 8,6.

De stijging van het aantal inschrijvingen zet door. In vergelijking met afgelopen seizoen is er een stijging van 21% inschrijvingen te zien. De grootste groei van inschrijvingen zit onder volwassenen, alhoewel ook het aantal kinderen tot 12 jaar een flinke toename laat zien.

Herwaardering amateurkunsten

De Lindenberg is erg blij om te zien dat Nijmegenaren het cultuurhuis weten te vinden om een cursus te volgen. Marieke Vosselman, Manager Amateurkunsten bij de Lindenberg, denkt dat de coronatijd ook mogelijk van invloed is geweest op deze toename: “Toen er even niks meer kon - geen contacten, geen sport, geen voorstellingen, geen uitgaan - toen waren er wel de muziekinstrumenten die al jaren lagen te verstoffen, de verfkwasten en potloden die maar weer eens uit de kast werden getrokken, de verhalen die op papier werden gezet. Mensen hebben weer ervaren wat het zelf beoefenen van de kunsten je kan brengen of wat je mist als je het even niet kunt doen. En natuurlijk wil je dan weer wat bijleren, je kennis verder opfrissen en geïnspireerd raken door anderen."

"Daarnaast zetten we de laatste jaren in op meer nieuw aanbod waarmee we verdieping aanbrengen op onze klassiekers, en daar blijkt vraag naar te zijn. We zien dat mensen echt op zoek zijn naar verdieping, maar het ook leuk vinden om concreet aan de slag te gaan met een creatief eindproduct, zoals een vaas, tas of kop en schotel. Dat trekt ook mensen die eerder nog niet bekend met ons waren. Uit het klanttevredenheidsonderzoek blijkt ook dat er veel nieuwe cursisten aan onze cursussen deelnemen.”

Cursisten bevraagd

In januari 2023 is er onder 2.136 cursisten, die in het eerste half jaar van het cursusseizoen 2022/2023 een cursus hebben gevolgd, een klanttevredenheidsonderzoek gehouden. Uit het onderzoek blijkt dat de respondenten tevreden zijn over de cursus, docent en sfeer én dat die tevredenheid groeit. Zo zijn de kunstvakdocenten van Lindenberg Cultuurhuis uitstekend beoordeeld door cursisten met gemiddeld een 9 voor het aspect deskundigheid. De algemene beoordeling van de docenten op alle aspecten samen leverde een 8,8 op en de algemene beoordeling van de cursussen een mooie 8,6. In het vorige klanttevredenheidsonderzoek - uit 2015 - waren dit een 8,5 en 8. Marieke Vosselman: “Als Lindenberg blijven we werken aan alle onderdelen rondom een cursus die we kunnen beïnvloeden en de waardering die blijkt vanuit het onderzoek stemt ons positief.”

Beniewd naar de cursussen? Neem dan een kijkje op de website van de Lindenberg.

Dit vind je misschien ook leuk…