Go Short knalt uit de startblokken - dit zijn de highlights van dit weekend

Go Short – International Short Filmfestival Nijmegen is inmiddels in volle gang. Tot en met zondag 7 april kun je in en om LUX nog genieten van het beste dat korte film te bieden heeft. Wij geven je de beste tips voor dit weekend. 

Ieder jaar strijden de beste korte films uit Europa om de felbegeerde Go Short Awards. De winnaars worden op zaterdagavond bekendgemaakt tijdens de Awardshow. Op zondag bewonder je de bekroonde films in twee verschillende filmblokken. De films zijn dus allemaal heel verschillend - maar één ding is zeker: ze zijn steengoed. Deze filmblokken verkopen altijd snel uit, dus wil je erbij zijn? Bemachtig dan ruim van tevoren een ticket. 

Audience Favorites

Niet alleen de jury gaat in beraad over een winnaar, ook het publiek heeft een stem. Na ieder blok met competitiefilms kan het publiek stemmen op hun lieveling. De films met de meeste stemmen zijn te zien in de Audience Favorites blokken op zondag.

Ieder halfuur kiezen tussen twee filmzalen

Tijdens 'Go Your Own Way' op zaterdag 6 april, heb je als bezoeker zelf de touwtjes in handen. In vier blokken van een half uur krijg je een doorsnee van het competitieprogramma van Go Short te zien. Elk blok maak je de keuze tussen zaal 4 of zaal 5. Keuzestress? Dan staat er iemand klaar om te helpen. 

Filmblokken voor de hele familie

Laat de kleintjes los tijdens de Family Shorts en LUX Mini en laat ze kennismaken met korte films. Er worden leuke, speelse films getoond waarvan de korte lengte ervoor zorgt dat de spanningsboog niet verslapt bij die kleine druktemakers. De filmblokken zijn onderverdeeld in de leeftijden 2+, 5+ en 9+ en zijn te bezoeken op zondag 7 maart. 

Naast bovenstaande uitgelichte filmblokken is er nog veel meer te doen. Van VR-films tot de favorieten van het Go Short team en van filmblokken over actuele thematiek tot films die begeleid worden door live-muziek.

Het hele programma én tickets zijn te bemachtigen op goshort.nl

Dit vind je misschien ook leuk…