Go Short Filmfestival van start!

De 15e editie van het Go Short filmfestival 2023 is van start! Hét internationale festival van de korte film in Europa biedt een filmprogramma van 300 films in arthouse LUX, een filmsalon in de Mariënburgkapel en VR-experiences in de centrumbibliotheek & studio LUX. Bezoekers kunnen vanavond meelopen met de Off The Walls filmwandeling door de wijk Wolfskuil. Het Go Short programma is t/m het paasweekend 10 april te bezoeken.  

Bezoekers van het Go Short festival kunnen uit een gevarieerd filmprogramma kiezen met maar liefst een keuze uit 300 korte films uit heel Europa. Naast de thema filmblokken in LUX, wordt de jubileumeditie gevierd met kleinschalige en bijzondere filmsessies in de Mariënburgkapel, speciaal voor deze gelegenheid omgedoopt tot filmsalon. Ook in de bibliotheek & studio LUX kunnen bezoekers terecht voor VR-sessies. Vanaf 5 april zijn er ook veel filmmakers in Nijmegen om in gesprek te gaan met bezoekers na de films.

Filmwandeling en filmblok in de Wolfskuil

Doorgeschoven door het slechte weer naar dinsdagavond 4 april, is de jaarlijks terugkerende filmwandeling, dit jaar in de wijk de Wolfskuil. Tijdens deze, voor iedereen gratis toegankelijke, ontdekkingstocht, transformeren muren en objecten in ‘De Kuul’ tot filmschermen. De wandeling start om 20:30 uur, inloop vanaf 20:15 bij het wijkcentrum Titus Brandsma. Aanmelden kan via de website.

Meer informatie & tickets

Er zijn diverse ticketopties en prijzen te koop op het festival, waaronder een jubileumpas, shortcut (voordelig combiticket voor drie filmblokken) en kortingstarieven voor jongeren en studenten. Filmliefhebbers met een kleine beurs kunnen ook dit jaar weer gebruikmaken van het ‘meevallertje’. Bekijk het programma en bestel je tickets via: goshort.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…