Competitieprogramma's Go Short 2024 zijn bekend

Het is eindelijk zover; alle deelnemende films voor de Europese Competitie, Nederlandse Competitie, New Arrivals Competitie en de Music Video Competitie zijn bekend! Van 3 t/m 7 april trekt internationaal én lokaal filmtalent weer massaal naar Nijmegen om mee te dingen naar de felbegeerde Go Short Awards.  

Alle competitieprogramma's zijn te zien in LUX, de hoofdlocatie van het festival. Op zaterdagavond 6 april maken de internationale vakjury's de winnaars bekend. Op zondag zijn alle winnende films nog een laatste keer te bekijken in speciaal samengestelde filmblokken. De prijswinnaars krijgen niet alleen een Go Short Award, maar maken ook kans op een nominatie voor de BAFTA’s, Oscars en European Film Awards.  

Een greep uit de unieke films

Bijzondere filmtitels die dit jaar te zien zijn op Go Short zijn onder andere Lateral (Europese Competitie, Charlie Shackleton), Coldness (New Arrivals Competitie, Andrea Sanchez) uit Andorra en Aunque es de noche (Europese Competitie, Guillermo García López). Charlie Shacketon, die tijdens de vorige editie van Go Short filmmaker in focus was, duikt in zijn korte 3D-film Lateral in de filmgeschiedenis en zoekt naar verborgen 3D-elementen in tweedimensionale filmklassiekers.

Ook Coldness duikt in de filmgeschiedenis, nadat maker Andrea Sanchez een nooit-gefilmde Andorrese B-horrorfilm ontdekt en die in het hedendaagse Andorra opnieuw tot leven wekt. Aunque es de noche, een film over twee jongens die opgroeien in de armste buitenwijken van Madrid, gooide hoge ogen bij de Spaanse Oscar, de Goya Awards, en won daar de prijs voor de beste Spaanse korte film van het jaar.  

Europese competitie

De selectie voor de Europese competitie bestaat uit 46 films die zijn gemaakt door makers uit heel Europa. De hooggewaardeerde films komen in aanmerking voor de Best European Short in de categorieën fictie, documentaire en animatie. De winnaars kwalificeren zich voor de Oscars. 

Bekijk hier de titels van alle deelnemende films in de Europese Competitie 

Nederlandse competitie

De Nederlandse Competitie bestaat uit 20 films die het beste van eigen bodem omvatten. Deze films, variërend van animatie tot fictie en documentaire, strijden voor de VEVAM prijs voor de beste Nederlandse film.  

Bekijk hier de titels van alle deelnemende films in de Nederlandse Competitie 

New Arrivals competitie

Dit jaar zijn er 21 films geselecteerd voor de New Arrivals Competitie. Deze films zijn afkomstig van Europese kunst- en filmacademies, en zijn het werk van de volgende generatie filmtalent. 

Bekijk hier de titels van alle deelnemende films in de New Arrivals Competitie 

Music Video competitie

De 13 filmische muziekvideo’s die voor deze competitie zijn geselecteerd, verdienen het stuk voor stuk om op het grote scherm vertoond te worden, in de best mogelijke kwaliteit en met meeslepend geluid. De geselecteerde muziekvideo’s komen in aanmerking voor de Go Short Award voor Best Music Video. 

Bekijk hier de titels van alle deelnemende films in de Music Video Competitie 

Over Go Short

Go Short is hét platform voor korte film en filmtalent van Nederland. Al 16 jaar lang zet Go Short zich in voor jonge talentvolle filmmakers. Het festival biedt een internationaal podium en een groot publiek. Naast het internationale filmfestival in Nijmegen dat jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers trekt, heeft Go Short het hele jaar door een actieve rol in productie, distributie en de ondersteuning van talentvolle filmmakers. Go Short is de officiële gateway naar de Oscars, BAFTA’s en de European Film Awards.
De 16e editie van Go Short vindt plaats van 3 t/m 7 april 2024 plaats in Nijmegen.

Het volledige programma met alle geselecteerde competitiefilms en andere filmprogramma's wordt deze week bekendgemaakt op ww.goshort.nl, waar je vanaf 14 maart ook tickets kunt bemachtigen.  

Dit vind je misschien ook leuk…