Geen Wintertuinfestival, maar Wintertuin2020: coronaproof evenementen van september t/m december

Het Wintertuinfestival, dat jaarlijks in het laatste weekend van november in Nijmegen plaatsvindt, gaat in 2020 vanwege de coronacrisis niet door. In plaats daarvan organiseert De Nieuwe Oost | Wintertuin dit najaar Wintertuin2020. Coronaproof evenementen, zowel on- als offline, van september t/m december. Met nieuwe programma’s en ideeën, maar ook bestaande formules in een aangepaste vorm.

Programma

Wintertuin2020 bestaat uit tal van activiteiten. Er zijn kleinschalige binnenprogramma’s, zoals interviews, talkshows en expedities. Maar ook in de buitenlucht is er vermaak. Zo schreef Jaap Robben speciaal voor Wintertuin2020 een verhaal voor de buitenlucht, dat Nijmegenaren al fietsend of wandelend kunnen lezen. Tot slot is er ook digitaal aanbod: van podcasts tot een leesclub waarbij dichters al videobellend met het publiek hun favoriete tekst bespreken. Bij alle programmaonderdelen worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd.

Eerste bevestigingen

In september gaan we van start met twee programmareeksen. Op 11 september vindt de eerste editie van The Close Reading Club plaats: een digitale leesclub waarbij je in een klein uur samen één tekst gaat doorgronden. Wat ontdek je als je echt de tijd neemt om goed te lezen? De eerste Close Reading Club is in handen van schrijver Maarten van der Graaff. Meedoen is gratis en behoeft geen voorbereiding. Inschrijven kan vanaf 3 september via wintertuin2020.nl.

Daarnaast starten we in september met Het lange gesprek, met de klassieke formule: één schrijver, één interviewer. Een programma dat teruggaat naar de basis en de tijd neemt om, samen met het publiek, de diepte in te gaan. Op 17 september vindt de eerste editie plaats, waarbij Libris Literatuurprijswinnaar Rob van Essen geïnterviewd wordt door Marja Pruis. De kaartverkoop start op 3 september via wintertuin2020.nl.

Meer informatie

De bekendmaking van het programma voor september en oktober volgt begin september. De website Wintertuin2020.nl komt op 3 september online, en is de plek voor informatie over de programmering, kaartverkoop en het thema.

Dit vind je misschien ook leuk