Foodfestival voor Stichting Vlinderkind

Op zaterdag 25 mei 2024 vindt Foodfestival de Vlindertuin plaats bij Hortus in Nijmegen. Het foodfestival is gratis toegankelijk voor het hele gezin. Zes studenten uit de groep ‘Event by Student’ van de minor Evenementenmanagement aan de HAN organiseren dit Foodfestival voor Stichting Vlinderkind. Het doel is om aandacht te creëren voor de stichting en geld op te halen voor onderzoek naar de huidaandoening Epidermolysis Bullosa (EB).

Stichting Vlinderkind zet zich in voor mensen met Epidermolysis Bullosa (EB), een zeldzame genetische huidaandoening. EB is een erfelijke, ernstige en vooralsnog ongeneeslijke huidaandoening, waarbij de hechting van de verschillende huidlagen verstoord is. Door de wrijving tussen de ‘loszittende’ huidlagen ontstaan er blaren en ontvellingen, het gevolg hiervan is o.a. ondraaglijke pijn en jeuk. Het doel van het foodfestival is om het bewustzijn te vergroten van deze huidaandoening, steun te bieden aan patiënten en hun families en om geld op te halen voor onderzoek en behandeling.

Over het festival

Van 14.00 tot 19.00 uur genieten bezoekers van een breed scala aan activiteiten voor jong en oud, live muziek en foodtrucks. Het doel is niet alleen om te genieten van een gezellige dag, maar ook om het begrip te vergroten voor degenen die leven met EB. Informatieve stands van Stichting Vlinderkind zijn aanwezig om bezoekers te informeren over deze zeldzame genetische huidaandoening. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom om dit evenement te bezoeken.

Foodfestival de Vlindertuin wordt een smaakvolle en betekenisvolle ervaring. Kom en geniet van entertainment, heerlijk eten en word je bewust van de missie van Stichting Vlinderkind. Samen kunnen we een verschil maken!

Kijk voor meer informatie over Stichting Vlinderkind op www.vlinderkind.nl.
 
 

Dit vind je misschien ook leuk…