Festival TREK komt naar Nijmegen

Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni strijkt het grootste rondreizende foodfestival van Nederland weer neer in Nijmegen. Bourgondiërs uit de wijde omgeving kunnen in het Hunnerpark genieten van de lekkerste streetfoodgerechtjes die met liefde worden bereid in de mooiste foodtrucks. Festival TREK staat ook garant voor een verrassend aanbod entertainment met acts en optredens van theatermakers, kleinkunstenaars en muzikaal talent uit de regio. Festival TREK is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

Veel meer dan een Foodfestival

Alleen de beste en mooiste foodtrucks komen door de strenge selectie van Festival TREK. Hierbij wordt rekening gehouden met een goede prijs-kwaliteitverhouding en een gevarieerd aanbod. Geniet van de lekkerste burgers, goedgevulde bowls, ovenheerlijke pizza’s, creatieve vegan gerechten of perfect gegrild vlees: er is voor ieder wat wils! Bezoekers weten het festival ook te vinden vanwege de ongedwongen sfeer en het verrassende entertainment met acts en optredens van regionaal talent. Zo staan er op het festivalterrein een gemeentehuis, kerk, theatertent en verschillende kermisklassiekers. ’s Avonds kunnen bezoekers zich uitleven bij de Silent Disco en een DJ die met de grootste hits aller tijden iedereen in beweging krijgt.

 

Festival TREK blijft vernieuwen

Elk jaar worden er elementen aan het festivalterrein toegevoegd. Op het terrein zal een heuse vogelkooi, inclusief TREK-vogel, herrijzen en je kunt Mediterraans genieten van verschillende soorten sangria en sprankelende mousserende wijnen bij een gezellige ‘Sangria & Bubbels Bar’. Dit jaar in combinatie met een heerlijke oester en/of Spaanse bites. In de stadsparken zijn tevens een groots wijnterras, een Biergarten en een cocktailbar aanwezig. Ook staan er verschillende podia voor aanstormend muzikaal talent, met komend seizoen extra optredens vanwege de vele aanmeldingen. De ‘BurgeRmeester van TREK’ verwelkomt de bezoekers, de theaterkaravaan zorgt voor het nodige culturele vermaak en bezoekers met een leuke boodschap voor een ander kunnen terecht bij de postbode van het bourgondische dorpje. Ook aan de kleinste bezoekers van TREK is gedacht: zij vermaken zich bij het kindertheater, bij de nostalgische kermisattracties of met het ruime aanbod van oud-Hollandse spelletjes.

 

Festival TREK bezoekt 9 van Nederlands mooiste stadsparken

Van donderdag 9 mei tot en met zondag 8 september reist het grootste foodfestival van Nederland kriskras door het land en strijkt het neer in acht stadsparken met naast Nijmegen ook Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Tilburg, ‘s-Hertogenbosch, Amsterdam en Den Haag.

 

In september speciale Jubileumeditie

Vanwege de 10e verjaardag van Festival TREK wordt dit seizoen feestelijk afgesloten met een speciale editie van 6 t/m 8 september in het Maximapark in Utrecht waarbij de organisatie aangeeft groots uit te gaan pakken.

 

Over Festival TREK

Festival TREK staat garant voor een intieme en ongedwongen sfeer, lekker eten en drinken én verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunstenaars en muzikaal talent. Het festival is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Bij de eerste bestelling betalen bezoekers eenmalig een bijdrage van € 2,95 voor een milieuvriendelijk TREK-festivalglas van hard plastic, waarna het bij iedere volgende bestelling af kan worden gegeven aan de bar voor een ‘nieuw’ (schoongespoeld) exemplaar. Er is geen statiegeld van toepassing op deze beker. 24Kitchen zal dit festivalseizoen onderdeel zijn van Festival TREK en deze zomer inspireren met de leukste chefs en de lekkerste reisprogramma’s.

Zie voor meer informatie www.festival-trek.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…