Festival De Oversteek overspoelt Nijmegen Noord

Op zaterdag 3 en zondag 4 september vind de 14de editie plaats van Festival De Oversteek in Nijmegen Noord. Hier vinden ongeveer 40 optredens plaats van theater en dans tot muziek en beeldende kunst. Op ruim 25 bijzondere plekken in schuren, op veldjes en langs de oevers van de Waal. 

Programma compleet

Programmamakers Heleen Kalkman (Lindenberg), Robbie Driessen (Derde Wal), Bas Broeder (Popronde) halen veelbelovende artiesten uit alle hoeken van het land naar Nijmegen. Bijvoorbeeld het Ragazzi Quintet, een strijkkwintet van vijf jonge instrumentalisten en componisten. Met roots in de klassieke muziek zoeken ze de grenzen op van nieuwe stijlen. Maak je op voor een potje Champions League strijkcapriolen! Onlangs speelden ze nog op het Amsterdamse Grachtenfestival. Tijdens Festival De Oversteek spelen ze op een nieuwe locatie, namelijk het Openluchtklaslokaal midden tussen de akkers van Stichting Doornik Natuurakkers. Farida Laan komt naar Nijmegen Noord met een soort absurdistisch bewegelijk theater (winnaar Shaffy, Amsterdams Kleinkunst Festival 2021). ‘Zoiets heb ik nog nooit eerder gezien’ Lebbis over Farida. Ze speelt in het witte kerkje (oudste gebouw) van Lent, ook een nieuwe locatie van het festival. Theatergroep Schort heeft voor de nieuwe locatie Tuinderij Het Hemeltje een voorstelling op maat gemaakt: 'KOFFIE, KAAT!'. Hier wonen de vier zussen Kaat, Leen, Door en Zus . Ze hebben amper contact met de buitenwereld. Naast de werkzaamheden op het land en het verzorgen van de dieren, verdoen ze hun tijd met koffie drinken, breien en nachtelijke bezoekjes aan de knecht die op de zolderkamer woont, totdat…

Bekijk het volledige programma op festivaldeoversteek.nl

Openingsfestival bij Baianá, voorheen Sprok

Op zaterdagavond 3 september organiseert Festival De Oversteek een openingsfestival in de fonkelnieuwe Baianá Beach Bar, voorheen De Sprok. Ook hier vind je diverse perfomances, zoals de luchtige theatervoorstelling ‘Verloren Herinnering’ over de ongedeelde momenten tijdens de Coronapandemie, en de dansvoorstelling van een jongleur op een verlaten strand, door Liza van Brakel.

Later wordt het strand omgetoverd tot een dansvloer, waar Collignon optreedt met een live smeltkroes van Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden. De avond wordt afgesloten met de wereldse platen van Harmonic Waves Soundystem, van dancehall, dub en afrobeat tot sarangi & tabla.

Passe-partout

De afgelopen twee edities moesten bezoekers vanwege Coronamaatregelen voorafgaand een route uitstippelen en programmaonderdelen reserveren. Dit jaar hoeft dat niet meer. De passe-partout is terug en daarmee de vrijheid om je eigen plan te trekken op je eigen tempo. Artiesten treden 2 á 3 keer op en optredens duren +/-30 minuten. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang. Op vertoon van je college- of studentenkaart koop je een passe-partout voor €10,-.
Veel meer programma, andere informatie en tickets ga je naar festivaldeoversteek.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...