‘Falen is oké’ is de les van PRUTSWERK. het museum. in de Lindenberg

4 t/m 26 april is in het Expo Podium van Lindenberg Cultuurhuis PRUTSWERK. het museum. te zien. PRUTSWERK. het museum. is een interactieve expositie, gericht op jongeren, waarbij je als bezoeker wordt meegenomen in faalverhalen, je je eigen slechte eigenschappen en fouten mag delen en je zal merken dat je niet de enige bent die wel eens een stomme keuze maakt. Naast de expositie zijn er drie evenementen te bezoeken waaronder een lezing van Radboud Reflects.

Over de expositie

Door middel van luchtige en vaak komische werken wordt het thema falen behandeld. De expositie is gericht op jongeren van 14 t/m 27 jaar, maar zal voor bezoekers van elke leeftijd herkenbaar en vermakelijk zijn. In de expositie worden verschillende zintuigen aan het werk gezet: je kan er kijken, lezen, luisteren en zelf doen. Organisator Esmée Mooren vertelt: “Ik hoop dat onze bezoekers door deze expositie het gesprek wat vaker durven te voeren over falen en fouten maken. En dat het besef groeit dat je niet de enige bent die fouten maakt! Jongeren voelen tegenwoordig veel druk om te presteren, en wij hopen iets van de druk weg te halen: je mag ook best ergens slecht in zijn.”

De evenementen

Tijdens de expositie zijn verschillende evenementen te bezoeken. Op 11 april geeft Radboud Reflects de filosofische workshop ‘Falen en weer Opstaan’. Op 13 april kan je aanwezig zijn bij een live opname van PRUTSWERK. de podcast. waarbij mediapersoonlijkheid Eva Eikhout te gast is. Op 20 april vertellen verschillende jongeren over hun grootste faalverhaal tijdens PRUTSWERK. de biecht.

Het ontstaan van PRUTSWERK

PRUTSWERK. het museum. is een expositie die bedacht, gemaakt én gebouwd is door Nijmeegse studenten. Het idee ontstond toen organisator Marijke Kok tijdens een vergadering iemand hoorde zeggen “ik leer altijd zo veel van mijn fouten”. Dit zette haar aan het denken. Wat leert diegene dan? Wat voor fouten zijn dit? En moet je altijd iets leren van je fouten? Met dit thema in het achterhoofd ontstond PRUTSWERK. het magazine. en nu dus PRUTSWERK. het museum. PRUTSWERK is daarnaast een mooie manier gebleken om de studenten van het Radboud Creative Collective aan het werk te zetten: een collectief van studenten met talent voor schrijven, filmen, fotograferen, etcetera.

Samenwerking

PRUTSWERK is een samenwerking tussen Ieder Talent Telt, Radboud Universiteit, Radboud Fonds, Lindenberg Cultuurhuis, Hogeschool Arnhem en Nijmegen, ROC Nijmegen, de Gemeente Nijmegen, Go Short, Dekker van de Vegt en Bibliotheek Gelderland Zuid. Dit project wordt mede gefinancierd door middel van de SPUK Impuls Jongerencultuur.

Meer informatie & kaartverkoop PRUTSWERK. het museum. is van 4 t/m 26 april gratis te bezoeken in de Lindenberg. Voor de evenementen zijn tickets te koop op de website van de Lindenberg www.delindenberg.com en via www.prutswerkmuseum.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…