Europese verkiezingen: hoe (on)zeker is de toekomst voor jongeren?

Op donderdag 6 juni vinden de Europese verkiezingen plaats. In de aanloop naar deze verkiezingen gaat schrijver Tim Lenders op donderdagavond 30 mei in gesprek met sociaal dienstverlener en columnist Emine Uğur en Europarlementariër Mohammed Chahin in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen. De toegang is gratis.

Op 6 juni 2024 vinden de verkiezingen plaats voor de leden die Nederland de komende vijf jaar in het Europees Parlement gaan vertegenwoordigen. Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert samen met Europe Direct een avond over bestaansonzekerheid. Voor jongeren en voor iedereen die begaan is met de toekomst van jongeren.

Bestaansonzekerheid en de rol van de Europese Unie

Vanaf het moment dat je gaat studeren ben je actief bezig met je toekomst. Maar hoe ziet die eruit? De wooncrisis is groot: jongeren vragen zich af of ze ooit een eigen woonruimte kunnen betalen. Boodschappen zijn een stuk duurder en de energierekening gaat omhoog. In wat voor wereld groeien jongeren op? Op het moment dat het lastig wordt om maandelijks rond te komen, spreek je over bestaansonzekerheid. Wat kan de Europese Unie voor jongeren betekenen? Hierover gaan schrijver en spoken word artiest Tim Lenders, columnist en sociaal dienstverlener Emine Uğur en Europarlementariër Mohammed Chahim in gesprek. Het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur en de toegang is gratis. Wel even aanmelden via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda.

Over de gasten

Emine Uğur studeerde Nederlands Recht in Leiden en werkt sinds 2006 als sociaal dienstverlener. Ze is bekend van haar veelgelezen column in Trouw. Ze is geboren in Gaziantep, Turkije, en spreekt zich waar het kan uit over maatschappelijke, heikele thema’s.

Mohammed Chahim is een Nederlandse politicus van Marokkaanse afkomst. Sinds 2 juli 2019 is hij namens de Partij van de Arbeid (PvdA) lid van het Europees Parlement. Hij maakt deel uit van de fractie van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten (S&D). Hij zet zich in voor een samenleving waarin iedereen dezelfde kansen krijgt.

Tim Lenders is schrijver, spreker, woordkunstenaar, spoken word artiest, podiumdichter, essayist en opiniemaker. Hij zet aan tot nadenken en omdenken en brengt dat o.a. in praktijk door zijn werk voor aanloophuis Zij=Wij in Arnhem.

Het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur en de toegang is gratis. Wel even aanmelden via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda.

Dit vind je misschien ook leuk…