Eerste queer & feministische Skatebar Mina geopend

Skatebar Mina opende afgelopen weekend feestelijk haar deuren in de fabriekshal van culturele broedplaats Hubert in Nijmegen. De kruising tussen bar en skatepark is de schepping van de Rollende Mina’s: een feministisch en queer skatecollectief ontstaan in Nijmegen. De skatebar is uniek in haar soort onder de bestaande Nederlandse skatecafés: Skatebar Mina bar is opgezet voor én door vrouwen en queer personen.

Op vrijdag 10 maart startte het grote openingsweekend, georganiseerd door de Rollende Mina’s. De miniramp, speciaal gebouwd voor Skatebar Mina en gedecoreerd door Nijmeegse kunstenaar Suis, werd onthuld. De rest van de avond was in typische Mina's stijl gevuld: met (beginners) skate sessies, een kunstexpositie en een queer party.

De samenwerking tussen de Rollende Mina’s en Hubert is een permanente aanwinst voor de stad: ook na het openingsweekend wordt Skatebar Mina elke donderdag geopend voor zowel skatesessies en lessen als kunst- en cultuuractiviteiten. Het doel van de bar is om vrouwen en queer personen in Nijmegen en omstreken een veilige plek te bieden om te (leren) skateboarden en elkaar te ontmoeten.

Meer informatie, openingstijden en ticketprijzen vind je op de pagina van de Rollende Mina’s.

Dit vind je misschien ook leuk…