Eerste match via nieuw muziekplatform Sonar bekend

Roos Marijn Peperkamp is de allereerste artiest die via het nieuwe platform Sonar voor een show is gevraagd. De pianist en songwriter uit Nijmegen speelt op 25 april het voorprogramma van James Walsh (Starsailor) in de bovenzaal van het Arnhemse poppodium Luxor Live. 

Sonar is opgezet door Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel om de muziekscene in dit deel van het land te versterken. Sinds de lancering op 1 april loopt het storm: inmiddels hebben al 350 artiesten en 80 organisaties zich aangemeld.

Muzikale marktplaats

Sonar is dé plek voor festivals, podia en radiostations om muzikaal talent op te duiken. Het werkt als een online marktplaats voor artiesten uit Oost-Nederland die op zoek zijn naar liveshows, radio-optredens en wedstrijden. Sonar is niet compleet nieuw, het is de Nederlandse variant van het succesvolle Belgische VI.BE platform dat al 15 jaar bestaat en meer dan 22.000 gebruikers heeft.

Eerste match

Het Arnhemse poppodium Luxor Live heeft de primeur op Sonar. Zij zijn de eerste partij die een pitch heeft afgerond en een artiest heeft gekozen uit alle inzendingen. Programmeur Marijn de Valk (Luxor Live): "In korte tijd zitten er al veel artiesten op het platform en het niveau van de acts is hoog. Binnen een week had ik 18 goede aanmeldingen binnen het specifieke profiel wat we zochten. Volgens mij is dat een teken dat er veel talent rondloopt en te ontdekken is op Sonar."

Roos Marijn Peperkamp

Roos Marijn Peperkamp schrijft, zingt, componeert en maakt beeldend werk. Met wortels in kleinkunst en literatuur verkent Roos Marijn in haar muziek de meervoudigheid van de dingen en hoe ze zich kan blijven verwonderen, om hierover vervolgens te schrijven en zingen. Onlangs kwam haar single Jellyfish uit, wat een ode is aan het zeedier. "Ik wilde een lied laten klinken als het dansen van een kwal in zee," aldus de muzikant.

Nu op Sonar

Naast Luxor Live zijn er al veel andere festivals, podia en radiostations in Gelderland en Overijssel die via Sonar zoeken naar muzikaal talent. Naast Roos Marijn Peperkamp is inmiddels ook postpunkband Femme Fugazi uitgenodigd om te spelen in Hedon Zwolle. Verder staan er momenteel pitches uit van o.a.  Burgerweeshuis, Metropool, BRUT, Dauwpop, Kattegat Festival, Walhalla, MOJO, Twents Songschrijvers Gilde, GROWE, Encore, DRU Poppodium, Onderstroom Festival Harderwijk, Voordekunst en RTV Oost. 

Meer informatie, alle pitches en artiesten zijn te vinden op www.checksonar.nl

Dit vind je misschien ook leuk…