Een nachtje slapen bij De Geest van het Besiendershuis?!

Vorig jaar lanceerde het Besiendershuis het superspannende verhaal De Geest van het Besiendershuis, geschreven door jeugdboekenschrijver Marloes Morshuis voor kinderen vanaf 10 jaar. In het verhaal breken zes kinderen in in het griezelige Besiendershuis, en daarvoor moeten ze boeten: ieder kind komt terecht in een andere eeuw in de Nijmeegse geschiedenis. Maak de puzzels en maak deze maand nog kans op een overnachting in het Besiendershuis.

De kinderen in het verhaal beleven zes avonturen in Nijmegen: in de Romeinse tijd, de tijd van Mariken van Nimwegen, tijdens de Pest, in de 19e eeuw als de Benedenstad in verval is geraakt, tijdens de Tweede Wereldoorlog, en in de jaren ‘80 tijdens de krakersrellen. Geen zorgen, ze vinden allemaal hun weg weer terug… (Of toch niet?) Bij ieder hoofdstuk is een historische onderlegger te vinden, waarbij je te weten komt welke onderdelen uit het verhaal écht zijn gebeurd (en dat is meer dan je denkt!). Een superleuke manier dus om meer te weten te komen over de geschiedenis van Nijmegen!

Winactie

www.degeestvanhetbesiendershuis.nl is een gratis website waar naast de verhalen ook allerlei puzzels en raadsels te vinden zijn. De website is opgezet als een online escaperoom, waarbij je telkens een puzzel moet oplossen om door te kunnen naar het volgende hoofdstuk. Voor een deel van de raadsels moet je naar de binnenstad, om ter plekke op zoek te gaan naar de sporen van de geschiedenis. Wie alle puzzels en raadsels goed oplost, maakt kans op de hoofdprijs: een nachtje slapen in het Besiendershuis.

In de klas

Naast de gratis website is De Geest van het Besiendershuis ook als boek uitgebracht (daar zitten alleen niet de puzzels in). En het verhaal is ook geschikt om met de hele klas te lezen en spelen! De Openbare Bibliotheek Gelderland-Zuid verhuurt boekenkratten om het lezen in de klas makkelijker te maken.

Dit vind je misschien ook leuk…