Drie nieuwe exposities geopend in Galerie Marzee

Zondag 26 mei opende er drie nieuwe exposities in Galerie Marzee: de galerie voor hedendaagse sieraden. De tentoonstellingen van Lisa Walker & Eva Jünger, Margit Jäschke en Pedro Sequeira zijn t/m 10 augustus 2024 te bewonderen aan de Lage Markt 3.

1. Lisa Walker & Eva Jünger - Keep an eye of something or two - objecten, sieraden, foto's

In Keep an eye of something or two daagt Lisa Walker de traditionele begrippen over sieraden uit. Met een open maar rigoureuze aanpak werkt ze met gevonden voorwerpen, kostbare materialen of achtergelaten snuisterijen. Ze combineert en transformeert ze tot draagbare objecten die de aard van sieraden in twijfel trekken. Daarbij heroverweegt ze de antwoorden op haar vragen en verkent de relatie met kunst, cultuur en de maatschappij. ‘Everything is food for art,’ zegt ze. 

Voor deze tentoonstelling werkte Lisa samen met de Duitse fotografe Eva Jünger. Niets in Eva’s serie portretten is toevallig. Alles is rigoureus geënsceneerd en perfect in beeld gebracht. Een onwaarschijnlijke combinatie waarin chaos en orde elkaar ontmoeten.

2. Margit Jäschke - sieraden

Margit Jäschke ziet zichzelf niet als een goudsmid, maar als een kunstenaar die werkt met collage, sieraden, objecten en tekeningen, waardoor de grenzen tussen een categorisereing hiervan vervagen. Ze componeert fascinerende vormen met uiteenlopende materialen, waarbij ze metaal en mineralen naast golfkarton, epoxy en kunststof plaatst. Details worden betekenisvol en roepen een veelheid aan associaties op voor de drager of toeschouwer. Deze tentoonstelling beslaat een aantal jaren van Margits oeuvre en is een selectie van haar nieuwste en meest inspirerende sieraden.

3. Pedro Sequeira - sieraden, tekeningen en schilderijen

Het werk van Pedro Sequeira is zeer divers, maar toch duidelijk herkenbaar ondanks het feit dat hij blijft experimenteren met zijn sieraden. De constante in zijn werk zijn zijn tekeningen en schilderijen. In deze tentoonstelling laat hij alle disciplines, materialen en concepten toe en laat hij het aan de kijker over om uit te vinden wie Pedro Sequeira eigenlijk is. Vaak verrassend en vindingrijk, expressief en soms ingetogen, maar nooit saai.

Dit vind je misschien ook leuk…