Filmvoorstelling in de Vereeniging van de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld

Stichting Nijmegen Blijft in Beeld (SNBIB) verzamelt en vertoont films over onze stad en haar omgeving. Zij zet oude films, video’s en dvd’s om in digitale beelden en vertoont die later. Dat gebeurt in kleinere setting op diverse locaties, maar één keer per jaar is er de zogenaamde ‘grote voorstelling’ in Concertgebouw De Vereeniging.

Dit jaar is die grote voorstelling op dinsdag 2 april in de Grote Zaal van Concertgebouw De Vereeniging. Er zijn twee voorstellingen, een om 14.00 uur en een om 20.00 uur. Omdat SNBiB in 2024 veertig jaar bestaat, wordt het een bijzondere voorstelling: door donateurs gewenste filmfragmenten worden gecombineerd met pareltjes uit de collectie van SNBiB. Ze verklappen niet alles, maar in ieder geval kun je beelden van zeepkisten en zeppelin, muziek en markten en winterse Waalbeelden in de gevarieerde jubileumvoorstelling verwachten. En natuurlijk zul je daarin ook bekende Nijmegenaren tegenkomen.

Het belooft dus een uiterst afwisselend programma te worden voor iedereen. Het filmprogramma wordt op 2 april tweemaal vertoond, om 14.00 en om 20.00 uur. Het duurt ruim twee uur.

Reserveren

Er zijn twee voorstellingen in de grote zaal van De Vereeniging, een om 14.00 uur en een om 20.00 uur. Kaartjes kosten € 12,-. Ze zijn vanaf 18 maart verkrijgbaar bij het Infocentrum WO2 in De Lindenberg, Ridderstraat 27 in Nijmegen. Je kunt daar van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur terecht en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur (pinnen is niet mogelijk, alleen contante betaling).

Digitaal kun je al eerder kaartjes kopen via de website van De Vereeniging: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl. Dan betaal je wel € 1,25 administratiekosten extra.

Rolstoel 

Bezoekers met een rolstoel wordt gevraagd dat bij het afhalen van hun kaartjes aan te geven, zodat voor een geschikte plaats in de zaal kan worden gezorgd. Scootmobielen mogen helaas niet in de zaal worden geplaatst.

Omdat de jaarlijkse filmvoorstellingen van de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld (SNBIB) steeds voor volle zalen zorgen, is het van belang tijdig kaartjes te kopen!

Voor meer informatie en tickets, bekijk de website

Dit vind je misschien ook leuk…