Deze films doen tijdens Go Short mee met de eerste editie van de Dutch Film Pitch

In samenwerking met Screen Talent NL organiseert Go Short dit jaar voor het eerst de Dutch Film Pitch. Hier krijgen tien kortefilmprojecten de kans om hun project bij filmprofessionals te pitchen. De projecten worden allemaal in Nederland ge(co-)produceerd. Vijf zijn er al in productie, de andere vijf zijn nog in ontwikkeling. De vier winnende makers krijgen mooie geldprijzen en/of coaching bij hun project. 

Op 5 april worden tijdens Go Short tien kortefilmprojecten van Nederlandse bodem gepitcht voor een publiek van filmprofessionals: vijf korte films in ontwikkeling en vijf korte films in uitvoering. Na de pitch worden er 1-op-1-meetings georganiseerd waarbij de deelnemende makers in gesprek gaan met belangrijke spelers uit de industrie, zoals korte film programmeurs en distributeurs. Met deze nieuwe pitchsessie bundelen Go Short en Screen Talent NL hun krachten om filmtalent uit heel Nederland te bereiken en te bedienen. 

De films vallen dus onder twee verschillende categorieën: de films in ontwikkeling en de films in uitvoering. In beide categorieën vallen er twee prijzen. De twee beste pitches ontvangen een bedrag van € 4000, bestaande uit een vrij te besteden deel en deel voor de inhuur van coaches. Deze awards worden door Screen Talent NL beschikbaar gesteld. De meest veelbelovende film in ontwikkeling ontvangt een coachingssessie van CineSud én toegang tot het Filmfestival van Cannes. De meest veelbelovende film in productie ontvangt ook een coachingssessie van CineSud. Kortom: een mooie springplank voor deze ambitieuze makers!  

Dit zijn de makers  

  • Dahania Candelo met de film TOLK

  • Jor Broeder met de film In The Belly of The Beast

  • Amber Rozema met de film NORA

  • Eva Bonnevits met de film Train Project

  • Luciënne Venner met de film She Moves Me

  • Wiep Teeuwisse met de film De Afvalligen

  • Désirée Pfenninger met de film EVERY CHILD COSTS THE MOTHER ONE TOOTH 

  • Froukje van Wengerden met de film De jaren waarin ik niet film 

  • Naomi Pacifique met de film in the heart there is a stone

  • Mateo Vega met de film Panamericana Transatlantica

Deze laatste twee zijn misschien bekend. Naomi Pacifiques’ film after a room won een prijs bij het Locarno Film Festival en de films van Mateo Vega werden eerder onder andere al vertoond op het IFFR, het Lincoln Center en ook bij Go Short.

Meer informatie over Go Short is hier te vinden.

Dit vind je misschien ook leuk…