Deel je ervaringen: Onderzoek naar ouder worden door Radboud Universiteit en Pro Persona

De Radboud Universiteit doet in samenwerking met Pro Persona onderzoek naar de meningen en ervaringen met ouder worden. Voor dit onderzoek zijn ze op zoek naar deelnemers! Wil jij ook meedoen?

Waar gaat het onderzoek over?

In dit onderzoek wordt gekeken naar meningen en ervaringen met ouder worden en de invloed op mentale gezondheid. Discriminatie op basis van leeftijd komt vaak voor, maar wordt vaak over het hoofd gezien. Vooral jongere mensen worden meestal niet betrokken bij onderzoek naar leeftijdgerelateerde meningen. Het doel van dit onderzoek is om verschillen en overeenkomsten tussen verschillende leeftijdsgroepen over leeftijdgerelateerde meningen en de invloed hiervan op mentale gezondheid te onderzoeken.

Het onderzoek

Deelname aan het onderzoek bestaat uit het eenmalig invullen van een vragenlijst en zal ongeveer 30 minuten in beslag nemen. Deze vragenlijsten richten zich op meningen over ouder worden en oud zijn, maar ook op depressieve en angst-gerelateerde neigingen. Er zijn geen nadelige effecten bekend als gevolg van deelname. Om deel te nemen moet je 18 jaar of ouder zijn. Je kunt op ieder moment tijdens je deelname stoppen met de vragenlijst invullen. Dit betekent dat je deelname wordt geannuleerd en je antwoorden niet worden gebruikt.

Je kunt de vragenlijst via deze link openen: https://psychru.qualtrics.com/jfe/form/SV_aVMEpVC8KFhTc1g

Wellicht ook interessant...