Debuterende romanschrijvers te gast bij Dekker v.d. Vegt

Tijdens de Avond van de Debutanten op woensdag 15 februari zijn vier schrijvers te gast bij Dekker v.d. Vegt die onlangs hun eerste roman publiceerden: Jante Wortel (Weerlicht), Gijs Wilbrink (De beesten), Frouke Arns (De gelijktijdigheid der dingen) en Forugh Karimi (De moeders van Mahipar). Ze worden geïnterviewd door schrijver Jordi Lammers in boekhandel Dekker v.d. Vegt.

Hoe is het om een debuterend schrijver te zijn en wat ging er allemaal aan vooraf? Tijdens de Avond van de Debutanten maken bezoekers kennis met vier schrijvers die onlangs hun romandebuut publiceerden. De schrijvers vertellen over hun schrijfproces, het debuut en de verschillende wegen die zij afgelegd hebben om gepubliceerd auteur te worden. En ze dragen natuurlijk voor uit eigen werk. De avond wordt verzorgd door Dekker v.d. Vegt in samenwerking met Bibliotheek Gelderland Zuid. 

De Avond van de Debutanten duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Kaartjes kosten € 8,00 voor bibliotheekleden en studenten, € 10,50 voor overige bezoekers. Ze zijn te koop in de winkel van Dekker v.d. Vegt boekverkopers en via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda.

Over de schrijvers

Jante Wortel (1996) won Write Now!-Groningen 2016, studeerde af aan Creative Writing ArtEZ. De roman Weerlicht is haar debuut. Forugh Karimi (1971) is een Afghaans-Nederlandse schrijver. Ze is werkzaam als psychiater en psychotherapeut. Karimi heeft vele artikelen en essays geschreven in zowel het Farsi als het Nederlands; ook vertaalde ze werk van o.a. Zwagerman en Nijhoff. De moeders van Mahipar is haar debuutroman. Frouke Arns (1964) studeerde Engelse Taal- en Letterkunde in Nijmegen. In 2015-2016 was zij stadsdichter van Nijmegen. Na drie dichtbundels verscheen in oktober 2021 bij De Arbeiderspers haar romandebuut De gelijktijdigheid der dingenGijs Wilbrink (1984) toerde als frontman van de band Tenement Kids door binnen- en buitenland. Toen hij in 2014 naar Macedonië vertrok om een jaar ‘even niets met muziek’ te doen, stortte hij zich op het schrijven. Zijn debuutroman De beesten verscheen in november 2022.

Dit vind je misschien ook leuk…